Reactie radicala a PSD dupa victoria lui Kovesi. Vor sa paraseasca grupul socialistilor europeni: „Este nevoie de o schimbare”

politica

Intr-o reactie fata de victoria lui Kovesi, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a lasat de inteles ca PSD ar putea trece la grupul „Suveranistilor” din Parlamentul European. „Asta nu va face decat sa intareasca in Europa, pentru alegerile europarlamentare, toate grupurile politice nationaliste, radicale, patriotice si sa intareasca ideea ca este nevoie de o schimbare”, a declarat Stefanescu.

„Un grup restrans de politicieni din Uniunea Europeana desemneaza in functii, inclusiv in functia de procuror-sef european, oameni in urma unor proceduri strict politice. Uneori aceste proceduri nu au nicio legatura cu sustinerea din partea unei tari, a unui guvern, a unei natiuni si nu au nicio legatura cu democratia. Din aceasta perspectiva, acesta preocupare si critica a Bruxelles-ului fata de legile justitiei si fata de modificarile pentru consolidarea drepturilor si libertatilor cetatenesti si laitmotivul lor legat de independenta procurorilor sunt expresia unui fariseism acut. Pur si simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai inalt nivel. Cum ar fi daca dupa modelul desemnarii procurorului-sef european, Romania ar negocia politic, de exemplu, in comisiile parlamentare, intre grupurile politice, si ar vota in Parlament procurorii de rang inalt, cum sunt Procurorul General, sefii DNA si DIICOT si asa mai departe?”, a spus Codrin Stefanescu pentru stiripesurse.ro.

Stefanescu a spus despre Kovesi ca a fost „sefa calailor din Romania”.

„Noi, in Romania, avem alta procedura, noi incercam sa aparam drepturile si libertatile persoanelor calcate in picioare. Daca ei au ajuns la concluzia ca seful calailor din Romania care ani de zile a incalcat tot ce inseamna drepturi si libertati cetatenesti si a condus o institutie care a falsificat probe, o institutie care a calcat in picioare destine, uneori s-a lasat cu pierderi de vieti omenesti in urma unor anchete abuzive, in Romania inca avem in inchisori oameni total nevinovati, oameni care si-au pierdut cariera, sanatatea, unii si-au pierdut familiile sau pur si simplu au decedat in inchisori, si ajungi ca o astfel de persoana sa fie promovata, este absolut revoltator”, a mai declarat Codrin Stefanescu.

Secretarul general al PSD a sugerat apoi ca PSD ar putea sa treaca de partea „grupurilor politice nationaliste, radicale, patriotice” din UE.

„Mai mult decat atat, este pe intelesul tuturor, pentru ca dezbaterile au fost transmise pe toate televiziunile europene si nu numai, cum o persoana care minte in Parlamentul European poate sa fie sustinuta politic si promovata. Asta nu va face decat sa intareasca in Europa, pentru alegerile europarlamentare, toate grupurile politice nationaliste, radicale, patriotice si sa intareasca ideea ca este nevoie de o schimbare. Acelasi lucru se va intelege si in Romania. Romanii au inteles ca trebuie sa ne batem pentru drepturile noastre, ale tarii noastre si ale natiunii noastre pe toate fronturile si au inteles acum romanii care este miza alegerilor europarlamentare din 26 mai, de a alege intre PSD, un partid romanesc 100% care sustine interesul tarii noastre si o pleiada de partide care fie voteaza impotriva Romaniei, fie sustin astfel de personaje la nivel politic care sunt in general impotriva intereselor tarii noastre”, a precizat Codrin Stefanescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost avertizat public de Frans Timmermans ca daca Guvernul PSD va continua sa incalce principiile statului de drept, atunci PSD nu mare are ce cauta in „familia socialista”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: