Reactie rece ca gheata a presedintelui Iohannis fata de acuzatiile PSD privind finantarea din strainatate a mitingului din 10 august

politica

Presedintele Klaus Iohannis a raspuns, scurt si taios, la o intrebare legata de acuzatiile PSD privind finantarea din strainatate a mitingului din 10 august.

„Nu am astfel de date”, a raspuns Iohannis foarte scurt, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de premierul Olandei.

Marti, PSD a cerut printr-un comunicat de presa, institutiilor statului, sa investigheze ”de urgenta” informatiile cu privire la finantarea externa a protestelor de strada.

Tot marti, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat in Parlament ca a depus la DIICOT “o actiune” prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august si a cerut Parchetului sa faca toate verificarile necesare in legatura cu acele evenimente.

Carmen Dan a spus ca nu are informatii ca protestul ar fi fost finantat din strainatate, insa a vazut filmele prezentate in mass-media.

“Am putut vedea cu totii si am urmarit si eu aseara niste filmulete. Cred ca sunt aspecte care reies si din acele inregistrari si cred eu ca institutiile statului se pot apleca si pentru a verifica si aceste situatii. In plus, am depus la DIICOT o actiune prin care expunem toata inlantuirea de evenimente si fapte, particularitatile acestei actiuni de protest si am adresat Parchetului solicitarea sa faca toate verificarile necesare, noi fiind la dispozitia organelor judiciare cu orice alte probe sau inscrisuri pe care le considera necesare”, a declarat ministrul dupa ce a participat la dezbaterea motiunii simple depusa impotriva sa de liberali.

Ea a adaugat ca deja a facut precizari in legatura cu informarile pe care le-a primit inainte de organizarea protestului si dupa.

“Am facut precizari referitoare la faptul ca am solicitat informatii inclusiv de la parteneri. Am spus in cadrul comisiilor cat s-a putut la momentul respectiv, voi spune si in continuare, de data aceasta cu raportul pus la dispozitia tuturor colegilor parlamentari. Din acele informatii reiese ca in baza acelor informari nu am avut indicii ca a fost o actiune de protest organizata sau sustinuta de o anumita entitate, de o anumita organizatie sau de grupuri de persoane, ca s-au primit finantari din afara”, a afirmat Carmen Dan.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: