Reactie sfidatoare a lui Tariceanu fata de protestele de luni ale magistratilor: „Parlamentul face legile, magistratii sa le aplice”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat arogant fata protestul anuntat de judecatori si procurori. Luni, acestia ies in fata instantelor cu robele in maini, pentru a-si manifesta opozitia fata de schimbarile la legile justitiei.

Intrebat cum comenteaza protestul magistratilor, Tariceanu a raspuns:

„Suntem intr-o societate libera, fiecare isi poate exprima parerea. Noi avem parera noastra, opozitia are o parere, in corpul magistratilor sunt mai multe pareri. Revine camerei legiuitoare, Senatul, ca in orice democratie, Parlamentul este cel care dezbate si aproba legile. Nu ne ramane decat sa subliniem inca o data ca politica, in acest domeniu, e facuta de Parlament, iar magistratii aplica legea”, a spus Tariceanu, referindu-se la cele trei legi ale justitiei aprobate deja in Camera Deputatilor.

El a adaugat apoi ca legile nu au fost modoficate atat de mult pe cat si-ar fi dorit.

„Eu m-as fi asteoptat ca aceste legi, care fac de multa vreme obiectul unei ample dezbateri, sa fi fost complet revizuite de Parlament. Din cauza presiunilor publice care s-au exercitat asupra Parlamentului, nu vom face decat o ajustare cosmetica a lor. Ce se intampla in spatiul public lasa impresia ca se abandoneaza lupta impotribva coruptiei. Mitologia care s-a creat in jurul acestor legi este fabuloasa”, a spus Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: