Realitatea paralela a PSD: „Romania performeaza la presedintia Consiliului UE. Suntem laudati pentru eficienta, echilibru si diplomatie”

politica

In timp ce oficialii de la Bruxelles privesc cu oroare la noile abuzuri si actiuni anti-justitie de la Bucuresti, europarlamentarii PSD sustin ca „Romania performeaza la presedintia Consiliului Uniunii Europene”.

Europarlamentarul PSD Doru Frunzulica, unul dintre cei mai absenti alesi ai Romaniei in Parlamentul European, sustine ca „Romania performeaza la presedintia Consiliului Uniunii Europene”.

„Sunt din ce in ce mai multe voci autorizate care lauda presedintia romana a Consiliului UE, pentru eficienta, pentru echilibru si diplomatie, pentru o expertiza de calitate pe toate dosarele aflate in lucru. Deja s-au inchis un numar impresionant de rapoarte legislative. De asemenea, lideri ai Comisiei, ai Consiliului European si ai Parlamentului au facut mai multe declaratii pozitive privind presedintia Romaniei a Consiliului UE, inclusiv referitor la reuniunile si conferintele organizate in Romania si la Bruxelles”, sustine Frunzulica intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro.

El o lauda apoi pe Dancila pentru ca a rezistat in fata „asaltului fortelor de dreapta”.

„Este momentul sa spunem public ca anul trecut s-a desfasurat un scenariu cu actori romani si straini care trebuia sa contribuie la daramarea Guvernului PSD-ALDE. Mai multe forte de dreapta nu doreau ca presedintia Romaniei a Consiliului UE, sa fie preluata de un guvern de stanga. Tocmai de aceea, inalti oficiali, precum dl. Iohannis, dl. Juncker cat si altii declarau in mod repetat ca Romania nu este pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE.

Din fericire, guvernul Dancila a rezistat si toti acesti „actori” si-au dat seama, undeva dupa mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, ca deja era prea tarziu si o eventuala schimbare a guvernului Romaniei (tara ce trebuia sa preia Presedintia Consiliului UE incepand cu 1 ianuarie 2019) ar fi creat mari probleme Uniunii Europene, in ansamblul sau!

Astfel, semnalul incetarii scenariului a fost o declaratie a purtatorului de cuvant al Comisiei Europene (CE) dl. Margaritis Schinas (20 noiembrie 2018), ca ‘la nivelul CE nu exista ingrijorari in ceea ce priveste capacitatea Romaniei de a gestiona presedintia Consiliului UE’. Ulterior, toata lumea inclusiv dl. Iohannis, dl. Juncker, dl. Tusk cat si alti oficiali ai unor state UE, au declarat la unison ca Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului. Iata cum unii politicieni europeni isi schimba radical pozitia, in functie de interese!

DA, Romania a fost tot timpul pregatita, si in sprijinul acestei afirmatii trebuie mentionate profesionalismul expertilor romani, foarte buna organizare a evenimentelor, performanta guvernamentala la conducerea reuniunilor Consiliului, echilibrul, diplomatia si modul in care Romania promoveaza prioritatile Uniunii Europene in aceasta perioada.

Toti partenerii nostri au realizat (daca nu o facusera deja!) ca Romania este o tara importanta in Europa, de care trebuie sa se tina seama!

Si aici, ar trebui sa subliniem faptul ca prioritatile presedintiei Romaniei a Consiliului UE – axate pe coeziune si valori comune, nediscriminare, unitate si solidaritate, siguranta cetatenilor si consolidarea Europei ca vector global, sunt apreciate la justa valoare de catre oficialii europeni si statele membre”, mai spune Frunzulica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: