„Recomandarile MCV sunt necesare pentru Romania”. Ieri era in Guvernul Dancila, acum este nevoit sa plece

politica

Victor Negrescu, ministru pana saptamana trecuta in Guvernul Dancila, a declarat vineri, la Digi24 ca „recomandarile MCV sunt necesare pentru Romania”.

„Recomandarile MCV sunt necesare pentru Romania si noi ar trebuie sa le facem pentru noi, nu ca ne spune cineva. Obligatia este putin neclara. Este un document oficial, nu exista consecinte imediate pentru nerespectarea acelor lucruri. Trebuie sa revenim la calea dialogului”, a spus Negrescu la Digi24.

El a facut si precizari despre ultima sedinta de Guvern la care a participat si in urma careia si-a dat demisia din functia de ministru pentru Afaceri Europene.

„Ca urmare a discutiilor purtate am ajuns la concluzia ca nu mai pot exercuta mandatul la acelasi nivel ca pana atunci. Am anumite standarde profesionale, incerc sa imi fac treaba cat mai bine. Ca urmare a discutiilor purtate, la ultima sedinta de guvern la care am participat am constatat ca nu mai pot face munca la acelasi nivel. Discutia in sedinta de Guvern este la capitolul confidential”, a spus Negrescu.

Intrebat daca in sedinta de Guvern s-a vorbit despre o impartire a atrubutiilor sale cu Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, Negrescu a raspuns: „In guvern avem un singur ministru delegat pentru afaceri europene, deja are atributii limitate. Probabil ca la un moment dat s-a considerat ca o parte din dosarele europene sa fie impartite cu alti colegi”.

„Respect decizia, dar sunt un om principial, cu valori. Voiam sa duc lucrurile pe mai departe. Mi s-a solicitat si public de catre colegi, am explicat la nivelul PSD, cred ca mai departe tine de decizia organizatorica. Stiu doar ca dupa discutiile purtate, colegii mei, presedintele PSD, premierul, au spus ca au fost multumiti de activitatea mea si sunt convins ca pot sa imi sprijin colegii.

Convingerile mele sunt ca anumite respnsabilitati le are fiecare si pentru a indeplini atributiile sa continui linia pe care o incepusem. Nu e vorba despre atributii, e vorba de capacitatea de a putea sa lucrezi impreuna cu ceilalti colegi”, a declarat Negrescu.

El a sustinut ca PSD trebuie sa fie proeuropean, fiind un partid care a fost capabil sa finalizeze negocierile pentru aderare si trebuie sa continue in aceeasi maniera.

Imi doresc sa avem o atitudine bazata pe dialog, imi doresc o Romanie puternica in UE. Voi sustine tot timpul calea europeana”, a spus el.

Victor Negrescu si-a dat demisia din Cabinetul Dancila dupa sedinta de guvern de joi, cu mai putin de doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia rotativa a UE.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: