Record de comentarii pe pagina lui Dancila, obraznicia premierului PSD i-a infuriat rau pe romani: „Voi vorbiti, nemernicilor?”

politica

Postarea de duminica seara de pe pagina de Facebook oficiala a Vioricai Dancila are peste 4.400 de comemntarii, in mai putin de 24 de ore. Romanii sunt furiosi ca premierul se foloseste de drama din Caracal pentru a-l ataca pe presedintele Iohannis.

Dancila sustine ca Iohannis „nu a inteles ca suntem datori fata de familiile tinerelor care si-au pierdut viata si a tuturor parintilor din tara asta care se gandesc ca puteau fi copiii lor aceia”.

„M-am asteptat in aceasta seara la o declaratie a domnului Iohannis prin care sa ne transmita niste masuri clare.

M-am asteptat sa ne convoace maine in CSAT, sa urgentam analiza si deciziile care se impun.

M-am asteptat la o pozitie ferma in cazul STS. De ce Guvernul poate lua masuri si dumneavoastra nu puteti, domnule presedinte?

M-am asteptat la decenta, la asumare si la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii.

Nu am auzit decat un discurs de campanie. O declaratie marcata de oportunism, plina de sincope si total lipsita de empatie.

Domnul Iohannis a aparut tarziu si a vorbit degeaba.

Nu a inteles gravitatea situatiei, nu a inteles ca suntem datori fata de familiile tinerelor care si-au pierdut viata si a tuturor parintilor din tara asta care se gandesc ca puteau fi copiii lor aceia. Nu a inteles ca miza e mai mare decat persoana dumnealui si mandatul pe care si-l doreste cu atata ardoare.

Guvernul pe care il conduc va continua sa isi faca treaba, sa ia masuri si sa implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fara sprijinul domnului Iohannis, din partea caruia, din nefericire, e clar ca nu putem astepta prea multe”, a scris Dancila pe Facebook.

Reactia romanilor a fost una de amploare. In numai 12 ore s-au inregistrat peste 3.200 de comentarii, un record pentru pagina premierului. Peste 90% dintre comentarii sunt extrem de critice.

„Ce masuri a luat guvernul? A demis trei burtosi de la politie? Reformeaza ministerul cu totul, da afara toate scursurile, pilele, nepotii si amantale cu care l-ati populat! Cele mai mari probleme ati creat in ministerul de interne, l-ati facut grup infractional organizat”, a scris o romanca.

„Voi vorbiti nemernicilor? Cand ati mutilat legile, sa va scapati coruptii si toata lumea va avertiza ca o tragedie e iminenta, unde erati duamna? Cand tuDorel dadea precizari, si se credea iluminatul iEuropei in materie de drept, unde erati? Mai aveti tupeul sa vorbiti, acum? Uitati-va pe maini, e sangele acestor copile nevinovate. Sper sa ardeti in Iad, si pana atunci sa dispareti definitiv din politica impreuna cu grupul infractional organizat pe care il conduceti!”, este un alt mesaj foarte furios.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, duminica seara, guvernului si majoritatii parlamentare „abrogarea modificarilor legislative aduse in ultimii doi ani legilor justitiei si codurilor penale”. „Daca nu o va face acest guvern, va promit ca voi strange o noua majoritate, dupa alegeri, care va face asta”, a promis presedintele.

„Legislatia penala trebuie modificata in interesul apararii drepturilor fundamentale si nu al apararii infractorilor. Voi cere Ministrului Justitiei sa analizeze de urgenta in ce masura se impun modificari ale legislatiei penale in privinta perchezitiei, a procedurilor de actiune atunci cand viata sau integritatea fizica a unui cetatean este in pericol. De asemenea, se impune o analiza a legislatiei sub aspectul competentei materiale a parchetelor pentru infractiunile de rapire si omor cu victime multiple.

Voi cere, de asemenea, in CSAT, Ministrului Justitiei sa analizeze in ce masura se impune modificarea competentei materiale a DIICOT dupa modelul competentei materiale a unor institutii occidentale, care instrumenteaza inclusiv toate cazurile de infractiuni grave indreptate impotriva persoanelor, precum rapiri sau omoruri cu victime multiple, intrucat, la acest moment, DIICOT ancheteaza doar omorurile comise de un grup organizat, nu si fapte precum crime de acest tip, care prezinta o gravitate la fel de mare.

Sunt solutii punctuale, cu care voi veni in CSAT, pentru ca Guvernul sa nu se mai planga ca nu stie ce are de facut. Le cer sa uite de referendumuri absurde, sa isi asume raspunderea, pentru ca ei sunt cei care pot lua decizii si sa adopte solutiile pe care oamenii competenti din sistemul de justitie le stiu.

Societatea romaneasca s-a trezit, este implicata si reactioneaza! Problema reala este ca, dincolo de aceasta criza, statul roman a fost profund slabit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima si cea mai importanta zona – legile justitiei si toate prevederile pe care am incercat sa le aman cat mai mult, dar pe care nu am putut sa le opresc in totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar aceste efecte trebuie reparate.

Cer Guvernului sa ia masuri acum, pentru ca are parghii, daca mai are o minima decenta. Si le mai cer ceva celor de la PSD si ALDE – abrogarea modificarilor legislative aduse in ultimii doi ani legilor justitiei si codurilor penale. Este un pas obligatoriu – pe care nu il mai cerem doar noi, Comisia de la Venetia si toate vocile competente din sistemul de justitie. Il cer si romanii, afectati de efectele cumplite ale incompetentei si coruptiei PSD.

Daca nu o va face acest guvern, va promit ca voi strange o noua majoritate, dupa alegeri, care va face asta. Si care nu se va opri la acest lucru, ci se va ocupa de intarirea statului, pentru ca drepturile romanilor sa poata fi protejate si garantate cu adevarat. Romanii cinstiti muncesc din greu, platesc taxe multe, si asteapta sa fie respectati si protejati la ei acasa, asa cum este protejat si respectat orice cetatea”, a declarat Iohannis, duminica, intr-o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: