Recorduri in toata Europa, cifre uriase in Polonia, Cehia si Germania. Nimeni nu permite pelerinaje religioase ca in Romania

externe

Recorduri privind numarul de imbolnaviri s-au inregistrat, marti si miercuri, in numeroase tari din Europa Centrala de Est dar si in Germania. In Romania au fost inregistrate, in premiera, peste 4.000 de cazuri.

Polonia

Polonia a raportat un record de 6.526 de cazuri noi de coronavirus miercuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Intre timp, numarul deceselor zilnice provocate de COVID-19 a depasit pentru prima data suta de la debutul pandemiei, cu 116 morti raportati miercuri.

Pana in prezent, Polonia a inregistrat in total 141.804 de cazuri si 3.217 decese.

Avand in vedere numarul in crestere de contagieri, de sambata polonezii vor trebui sa poarte din nou masti in spatiile exterioare.

De joi, tara urmeaza sa reintroduca si orele speciale de cumparaturi pentru persoanele in varsta, vulnerabile in fata COVID-19. Doar persoanele de peste 60 de ani vor putea face cumparaturi in magazinele alimentare sau farmacii intre orele 10 a.m. si pranz in timpul saptamanii.

Cehia

Republica Ceha a inregistrat marti 8.325 de noi cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore, a doua cea mai mare valoare a acestui indicator de la inceputul pandemiei cauzate de noul coronavirus, a anuntat miercuri Ministerul Sanatatii ceh, potrivit Reuters.

Cehia, ce are o populatie de 10,7 milioane de locuitori, a consemnat pana in prezent 129.747 de cazuri de COVID-19, dintre care 59.901 de pacienti care s-au vindecat. Comparativ cu inceputul lunii septembrie, numarul total al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a sporit de cinci ori.

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus in aceasta tara a urcat in prezent la 1.106, fata de 696 pe 1 octombrie.

Cehia are cea mai puternica crestere a cazurilor de COVID-19 din Europa raportata la numarul de locuitori.

Guvernul ceh a anuntat inchiderea barurilor, a restaurantelor si a cluburilor incepand de miercuri pana pe 3 noiembrie, iar majoritatea scolilor isi vor desfasura activitatea la distanta, in scopul reducerii raspandirii rapide a cazurilor de COVID-19.

Ministrul sanatatii ceh Roman Prymula a anuntat luni pe Twitter ca adunarile publice vor fi, de asemenea, limitate la sase persoane, consumul de alcool in spatiile publice va fi interzis, iar purtarea mastii devine obligatorie in statiile de transport public.

Bulgaria

Bulgaria a inregistrat in ultimele 24 de ore, pana marti noaptea, 785 de noi cazuri de COVID-19, un nivel zilnic record, indica datele postate miercuri pe site-ul www.coronavirus.bg, potrivit BTA si novinite.com.

Pentru prima data, numarul noilor cazuri in 24 de ore depaseste 700.

Cele mai multe noi cazuri au fost consemnate la Sofia (259), capitala fiind urmata de regiunile Plovdiv (87), Blagoevgrad (82), Shumen (39), Stara Zagora (35), Burgas (31), Varna (27), Ruse si Razgrad (cate 19 cazuri).

Pana in prezent, in aceasta tara 25.774 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus si 923 de persoane au decedat din cauza COVID-19, dintre care opt in ultima zi.

Un numar de 1.415 de membri ai personalului medical au fost testati pozitiv la COVID-19.

Incepand de la 8 martie au fost efectuate in total 583.143 de teste Real Time. In prezent, in spitalele bulgare sunt internati 1.307 de pacienti cu COVID-19, dintre care 64 se afla in sectiile de terapie intensiva. Numarul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 16.139, dintre care 164 in ultima zi.

Germania

Germania a inregistrat peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 in 24 de ore, pentru prima data din luna aprilie, a anuntat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, relateaza dpa.

Cifrele publicate miercuri de agentia germana arata ca au fost inregistrate 5.132 de noi infectari cu COVID-19, o crestere cu peste 1.000 de cazuri fata de marti, cand au fost raportate 4.122 de contagieri.

Un numar total de 334.585 de cazuri de COVID-19 au fost inregistrate de la inceputul pandemiei si 9.677 de persoane au murit in Germania dupa ce au contractat noul coronavirus.

Cu o saptamana in urma, autoritatile sanitare germane au raportat 2.828 de noi infectari.

In prezent, cifrele au revenit la acelasi nivel la care se aflau la mijlocul lunii aprilie, insa sub cele atinse in momentul de varf al pandemiei la sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie, cand Germania raporta peste 6.000 de cazuri noi zilnic.

Cu toate acestea, in prezent se realizeaza un numar mult mai mare de teste decat la inceputul anului – si astfel sunt detectate mai multe cazuri de COVID-19.

Desi numarul pacientilor cu coronavirus din unitatile de terapie intensiva a crescut considerabil in ultimele zile, el ramane per ansamblu scazut. Conform datelor oficiale publicate marti, circa 620 de pacienti cu COVID-19 au primit tratament la terapie intensiva, comparativ cu circa 450 cu o saptamana inainte.

Mai mult despre:

Comentarii: