Reforma in stil PSD: Consiliul Judetean Arges va infiinta 55 de posturi noi, la doar cateva zile dupa ce premierul Ciolacu a anuntat „masuri de austeritate” pentru bugetari

news

Consiliul Judetean Arges, angajari, reduceri bugetare, Marcel Ciolacu, PSD, ipocrizie

Consiliul Judetean Arges condus de pesedistul Ion Minzina, a votat ieri in sedinta extraordinara majorarea numarului de posturi din aparatul propriu, de la 200 la 255, la nici cateva zile dupa ce guvernul, condus de pesedistul Marcel Ciolacu, anuntase taieri de posturi si reduceri masive de cheltuieli in sectorul bugetar, din cauza depasirii deficitului asumat de 4,4 % din PIB.

In sedinta de ieri, social-democratul Ion Minzina, a raspuns criticilor liderului grupului consilierilor PNL, Narcis Sofianu. ”Domnule Sofianu, mai usor cu astea cu partidul, pentru ca faceti parte dintr-un partid care i-a luat pe toti colegii dvs, cei fara un loc de munca, si i-a angajat prin 2020!”, a declarat Minzina.

Proiectul pus in discutie in cadrul sedintei prevede cresterea numarului de posturi de la 200 la 255 si a fost aprobat in corpore de consilierii PSD, in timp ce consilierii de la PNL, USR si Pro Romania fie nu au fost prezenti la sedinta online, fie s-au retras, in semn de protest, cand propunerea a fost supusa la vot.

”In cadrul dezbaterilor, presedintele Consiliului Judetean Arges, Ion Minzina, a reiterat asigurarea ca aceasta modificare a statului de functii nu presupune cresterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar ofera posibilitatea mutarii unora dintre angajatii Consiliului pe alte posturi pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii ieri de catre Consiliul Judetean Arges.

„Aveti posibilitatea, prin mijloacele oficiale, sa contestati aceasta Hotarare a Consiliului Judetean la factorii de decizie. (…) Tot ce ati afirmat, nu arata nimic altceva decat amatorism clar! Nu vreau sa va spun ca sunt colegi ai dvs care, din solidaritate, vor vota alaturi de dvs., care mi-au confirmat ceea ce va transmit eu acum. (…) Aceste posturi nu afecteaza cu nimic fondul de salarii al Consiliului Judetean Arges! Ceea ce facem acum este sa punem in zona oameni care sa lucreze efectiv pe proiectele noastre”, a afirmat presedintele CJ Arges, citat in comunicatul Consiliului Judetean.

Pe de alta parte, grupul de consilieri judeteni din partea PNL, condus de Narcis Sofianu, a dat, la randul sau, publicitatii un comunicat in care se precizeaza:

”In fapt, prin acest proiect de hotarare, domnul presedinte Ion Minzina, in calitate de initiator, ne solicita sa votam propunerea dumnealui de crestere a numarului de angajati ai Consiliului Judetean Arges cu un numar de 55 de noi posturi, care se adauga la cele 200 deja existente. Aceasta propunere a domnului Minzina ne-a surprins in mod neplacut, fiind in mod vadit o propunere inoportuna si generatoare de cheltuieli suplimentare consistente, in conditiile in care la nivel national sunt discutii foarte aprinse ce converg catre ideile de restructurare a institutiilor publice si de aplicare urgenta a unor masuri care sa aiba ca efect imediat reducerea cheltuielilor bugetare in toate institutiile publice. Aceasta propunere ne-a surprins neplacut si in conditiile in care noi, consilierii judeteni liberali, lucram la o propunere de restructurare a personalului din cadrul aparatului de specialitate, crezand, cu buna credinta, ca in aceste perioade de criza domnul presedinte Minzina va fi de acord sa renunte macar la unul dintre cei cinci consilieri personali.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: