„Reformistii” antijustitie dau lectii statelor din Parteneriatului Estic. Melescanu: „Le vom sprijini eforturile”

news

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a participat, luni, la reuniunea ministeriala a Parteneriatului Estic (PaE), alaturi de omologii sai din statele membre UE si din statele partenere (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina) si a vorbit despre nevoia continuarii reformelor in tarile ce fac obiectul acestui parteneriat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), in interventia sa ministrul roman a salutat marcarea celei de-a zecea aniversari a Parteneriatului Estic (PaE) pe perioada presedintiei romane a Consiliului UE, fiind un „prilej pentru reafirmarea relevantei parteneriatului pentru cetatenii statelor UE si PaE deopotriva”.

Reflectand prioritatea acordata PaE in contextul mandatului Romaniei ca presedintie a Consiliului UE, ministrul Melescanu a punctat principalele actiuni dedicate PaE organizate in aceasta perioada, evidentiind accentul pus pe implementarea Agendei PaE 2020, respectiv pe initierea unui proces de reflectie structurat privind viitorul Parteneriatului.

Demnitarul roman a subliniat necesitatea continuarii reformelor si proceselor de modernizare din statele partenere, reiterand disponibilitatea tarii noastre de a sprijini eforturile acestora. In egala masura, a subliniat importanta strategica a continuarii si consolidarii angajamentului Uniunii Europene in vecinatatea estica, atat in ceea ce priveste dialogul politic, cat si din perspectiva alocarii de resurse institutionale si financiare corespunzatoare, arata sursa citata.

Mai mult despre:


Comentarii: