Regie proasta cu Dancila si Sorina Pintea. Dancila il acuza acum pe Iohannis ca le pune piedici tinerilor medici

politica

Premierul Viorica Dancila se plange din nou, pe Facebook, ca Iohannis refuza sa puna in aplicare decizia CCR privind acceptarea ministrilor interimari. Ea il acuza acum pe presedinte ca, prin refuzul sau, „pericliteaza o generatie intreaga de tineri medici care nu vor putea sustine la timp examenul de rezidentiat fara un ordin de ministru”.

„A mai trecut o zi de incalcare a Constitutiei de catre Presedintele Romaniei. Prin refuzul de a aplica decizia CCR si a numi un ministru interimar la Educatie, Klaus Iohannis pericliteaza o generatie intreaga de tineri medici care nu vor putea sustine la timp examenul de rezidentiat fara un ordin de ministru.

Presedintele Iohannis ignora nevoia pe care o are Romania de medici si servicii medicale de calitate si blocheaza cu buna stiinta accesul a mii de tineri absolventi la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, cand puneti in aplicare decizia Curtii Constitutionale?”, anunta Dancila pe Facebook.

Anterior, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca examenul de rezidentiat care ar fi trebuit sa aiba loc in 17 noiembrie a fost amanat.

„Suntem in imposibilitatea de a sustine examentul de rezidentiat la data programata”, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

„Ne aflam intr-o situatie fara precedent, sa nu se poata organiza examenul de rezidentiat. 5.684 de absolventi risca sa nu poata continua pregatirea”, spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat ca Ministerul Sanatatii a intocmit toate actele necesare, dar, din cauza faptului ca nu exista in acest moment un ministru al Educatiei, examenul nu se poate desfasura la timp.

Sorina Pintea a explicat ca pentru organizarea examenului este necesara emiterea a 7 ordine de ministru, dintre care 3 comune – Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: