Regim de cazarma, Armata a intrat dur in Spitalul Suceava. Cadru medical: „Trebuie sa spunem hei rup si cu trompeta si cu TAB-ul mergem la serviciu”

news

Cadrele medicale din Spitalul Judetean Suceava ca „nu se putea fara armata in haosul” din spital, insa se arata deranjate de modul in care sunt tratate de militari. „Oamenii nu pot intelege de la o zi la alta ca suntem in cazarma, ca trebuie sa spunem hei rup si cu trompeta si cu TAB-ul mergem la serviciu”, a spus o angajata a spitalului la Digi24.

„In haosul de la Suceava cred ca nu se putea altfel, fara armata. Numai ca acum sunt niste vesti din interior care nu-mi plac.

Nu se putea fara armata la Suceava. Haosul era prea mare. Dar nu poate sa vina armata sa se comporte cu niste civili, care nu au facut o zi de armata in viata lor… Sunt femei cu copii mici acasa, oamenii nu pot intelege de la o zi la alta ca suntem in cazarma, ca trebuie sa spunem hei rup si cu trompeta si cu TAB-ul mergem la serviciu. Socul psihic pentru ei este foarte mare.

Eu personal stiu prin ce am trecut. Deci, un pic de manusi. Plus, cum sa invinovatesti tu medicii cand noi urlam ca nu avem echipamente, ca nu nu stim sa ne imbracam. Avem nevoie de armata, asta e clar, nu se poate fara, dar vreau sa-i simtim langa noi, sa lucram impreuna.

Oamenii trebuiau recuperati psihic si incurajati si sprijiniti orice ar fi. Sunt 25% dintre cadrele medicale care au ramas, va dati seama. Eu sunt frustrata, sunt pe un pat de spital, imi vine sa mananc peretii ca sunt aici si nu sunt acolo cu ei. Nu fuge nimeni de munca, nu fuge nimeni cu demisia in mana si nu face nimeni figuri, nu-i nimeni nebun, dar suntem speriati, panicati.

Expresia pe care o aud: doamna doctor, ma suna si asistente si medici, aici este iadul sau a venit sfarsitul lumii. Oamenii aia traiesc niste lucruri deosebit de intense.

Armata, sigur ca e invatata altfel, dar noi nu stim altfel. Dar in acelasi timp, sa fie clar, spitalul din Suceava fara armata era mort”, a declarat un cadru medical la Digi24.

Noul manager al Spitalului Judetean „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava este colonelul medic Daniel Ionut Derioiu. Acesta a fos transferat din functia de director medical al Spitalului Militar de Urgenta ”Regina Maria” din Brasov.

Derioiu a venit la Suceava impreuna cu o echipa formata din inca trei medici militari.

De asemenea, la Suceava se afla si secretarul de stat Ionel Oprea, care este general-maior in rezerva.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: