Regimul infractorilor. Grebla a devenit sef peste procurorul care l-a anchetat. Acesta demisioneaza

news

Seful Departamentului de Lupta Antifrauda Marius Vartic a solicitat incetarea detasarii la DLAF pentru a reveni la DNA, solicitarea sa urmand sa fie analizata marti de Sectia pentru procurori a CSM.

Pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM din data de 2 octombrie se afla „Nota Directiei resurse umane si organizare nr.19343/2018 privind cererea formulata de domnul procuror VARTIC MARIUS CATALIN, de incetare a detasarii la Departamentul pentru lupta antifrauda si continuarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie – nivel central”, informeaza news.ro.

Vartic a fost numit la conducerea DLAF in data de 18 iulie 2016, cu rang de secretar de stat.

Vartic l-a trimis in judecata pe fostul judecator CCR, Toni Grebla,  care a fost numit recent in functia de Secretar General al Guvernului. Grebla a fost achitat in luna iunie de Inalta Curte, dar decizia nu este definitiva.

El are 20 de ani vechime in calitatea de magistrat cu ocuparea consecutiva a functiei de judecator (mai 1996 – noiembrie 2000), procuror militar (noiembrie 2000 – noiembrie 2003), procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (noiembrie 2003 – iulie 2016).

La data numirii in functia de sef al DLAF, exercita functia de procuror sef al Biroului de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice din cadrul Sectiei de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie a Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: