Regimul iranian a „otravit deliberat” peste 1.200 de studenti in ajunul unui mare protest. Toxiinfectii in mai multe mari universitati

externe

Un grup de 1.200 de studenti universitari din Iran au fost afectati de o toxiinfectie alimentara in ajunul unei mari demonstratii anti-regim care urmeaza sa aiba loc in intreaga tara, relateaza Daily Telegraph, citat de Arab News.

Studentii de la universitatile Kharazmi si Arak, precum si de la alte patru institutii, au aruncat pe strazile din jur mancarea care le fusese furnizata, in semn de protest, iar sindicatul national al studentilor din tara a acuzat autoritatile ca otravesc in mod deliberat oamenii.

Oficialii au pus focarul pe seama unor bacterii transmise prin apa.

Cu toate acestea, clinicile din mai multe universitati afectate au fost, de asemenea, inchise sau au ramas fara provizii pentru tratarea deshidratarii si a altor simptome asociate intoxicatiei alimentare, intr-un semn ca epidemia ar putea fi o strategie deliberata pentru a zadarnici miscarea nationala de protest.

Aceasta a avut loc in timp ce miercuri urmeaza sa inceapa o greva de trei zile la nivel national, intensificand presiunea publica impotriva regimului.

Intre timp, autoritatile iraniene au negat informatiile potrivit carora regimul ar urma sa desfiinteze Politia Moralitatii.

„Niciun oficial din Republica Islamica Iran nu a confirmat inchiderea politiei moralitatii”, a anuntat televiziunea de stat.

In timp ce tot mai multe personalitati publice iraniene isi arata sprijinul pentru miscarea de protest, autoritatile au inchis luni doua afaceri apartinand fostului star al echipei nationale de fotbal, Ali Daei.

Fostul atacant, care a marcat 109 goluri la nivel international, a declarat saptamana trecuta ca s-a confruntat cu amenintari dupa ce si-a manifestat public sprijinul pentru miscarea anti-regim.

Un magazin de bijuterii, precum si un restaurant apartinand lui Daei au fost inchise.

„Ca urmare a cooperarii cu grupuri antirevolutionare in spatiul cibernetic pentru a perturba pacea si afacerile de pe piata, a fost emis un ordin judiciar pentru a sigila galeria de bijuterii Noor”, a anuntat agentia de presa a regimului iranian.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: