Replica DNA. Intoxicarea inculpatului Andronic din EVZ, preluata apoi de Antena 3 si RTV, este demontata punct cu punct

actualitate

DNA a transmis ziarului „Evenimentul zilei” un drept la replica in care desfiinteaza acuzatiile potrivit carora a fost blocata ancheta in cazul autostrazii Sibiu-Orastie pentru ca in dosar apare si numele fostului sot al Laurei Codruta Kovesi.

„In cuprinsul articolului aparut in data de 12 iulie 2017 in cotidianul Evenimentul Zilei, pagina 3, 4 si 5, sub titlul ‘Numele lui Kovesi, implicat intr-un dosar de coruptie: Autostrada Sibiu- Orastie. Ancheta a fost oprita de DNA’, autorul a asociat numele procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie cu cel al unei alte persoane despre care afirma ca ar fi desfasurat diverse afaceri presupus nelegale in contextul constructiei segmentului de drum mentionat.

Mai mult, intr-un mod ostentativ, pe prima pagina a ziarului apare fotografia doamnei procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Desi pe site-ul www.pna.ro exista precizari privind „Autostrada Sibiu-Orastie”, respectiv ‘procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 23 decembrie 2015, fata de inculpatul NEAGA NARCIS STEFAN, la data faptei director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (C.N.A.D.N.R.) (…)’, autorul articolului acrediteaza , in mod gresit, doar ideea ca aceasta cauza penala a fost abandonata.

Prin urmare, maniera in care a fost prezentata aceasta informatie este incorecta, autorul articolului induce in eroare cititorii, prin acreditarea ideii ca ‘Ancheta a fost oprita de DNA’, in conditiile in care dosarul respectiv este in lucru.

De asemenea, in mod mincinos pe parcursul articolul se fac referiri la implicarea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie in ‘oprirea anchetei’.

In virtutea corectei informari a cititorilor dumneavoastra, va rugam sa transmiteti acest drept la replica, in termenul si in conditiile prevazute de normele in vigoare. In cazul in care nu veti publica dreptul la replica ne rezervam dreptul de a va actiona pe cale civila in instanta, conform art. 252 si urmatoarele din Codul Civil”, este replica DNA, publicata de EVZ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: