externe

Republica Moldova: Perchezitii la Partidul Sor. Au fost retinute trei persoane si sume de bani care urmau sa fie folosite pentru plata persoanelor participante la protestele organizate de partid

Procuratura Anticoruptie (PA), Centrul National Anticoruptie (CNA) si Serviciul de Informatie si Securitate (SIS) din Republica Moldova au efectuat, joi, noi perchezitii la reprezentantii Partidului „SOR” in dosarul penal pornit pentru finantarea ilegala a formatiunii, informeaza Deschide.md.

Potrivit Procuraturii, au fost perchezitionate automobilele „curierilor” partidului, responsabili de receptionarea si transportarea banilor catre presedintii si vicepresedintii de oficii teritoriale, care la randul lor urmau sa achite transportul si sa remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.

In urma perchezitiilor au fost retinute 3 persoane, in automobilele carora au fost gasite pungi si plicuri cu bani, peste 50 000 euro si peste 2.500.000 lei moldovenesti, dar si listele cu datele de contact a persoanelor care trebuiau sa primeasca banii respectivi.

Una din persoanele implicate in receptionarea si transportarea banilor, fata de care Judecatoria Chisinau (sediul Ciocana) la data 20 februarie 2023, a aplicat masura preventiva alternativa arestului (liberarea provizorie sub control judiciar), a mai participat la activitatea de receptionare si transportare a banilor.

„Reiteram ca urmarirea penala in cauza respectiva se afla la etapa de terminare a urmaririi penale si expedierea cauzei penale in privinta unor persoane in instanta de judecata”, precizeaza procurorii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago