externe

Republicanii devin tot mai mult „secta lui Trump”: reprezentantii GOP vor refuza chiar sa si examineze propunerea de ajutor militar pentru Ucraina

Liderul republican al Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, a afirmat luni ca in forma actuala camera inferioara a Congresului american nu va examina textul negociat de senatori prevazand noi fonduri pentru Ucraina, scrie AFP, citata de Agerpres.

„Proiectul de lege al Senatului vizand ajutorul acordat tarilor straine ramane tacut cu privire la cea mai presanta problema cu care se confrunta tara noastra”, a criticat Mike Johnson intr-un comunicat, referindu-se la criza migratorie de la frontiera dintre Statele Unite si Mexic.

Acest pachet financiar in valoare de 95 de miliarde de dolari, din care partea leului ar merge in Ucraina, este dezbatut de luni de zile in Congres si face obiectul unei dispute intre republicanii din Congres si administratia democrata a presedintelui Joe Biden.

Republicanii cer in schimbul adoptarii unui ajutor pentru Kiev o inasprire semnificativa a politicii migratorii. Iar „in lipsa oricarei modificari” din partea Senatului pe aceasta tema, „Camera Reprezentantilor va continua sa lucreze dupa propria vointa asupra acestor probleme importante”, a declarat luni seful Camerei Reprezentantilor.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Avertisment socant al unui consilier al liderului suprem iranian Khamenei: „Iranul va construi bomba atomica daca se va simti amenintat”

Iranul va trebui sa isi "schimbe" doctrina nucleara daca existenta sa este amenintata de Israel,…

5 minute ago

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a „fracturat” limba romana in direct, la radio: „Avem varianta de feminin, acum in dictionarul ortopedic al limbii romane” – VIDEO

Ministrul Justitiei Alina Gorghiu a facut, miercuri, o gafa intr-o emisiune radio transmisa in direct,…

35 de minute ago

O noua „reusita” a guvernului Ciolacu: salile de pacanele, inchise la sate, se redeschid in orase

Salile de pacanele din localitatile mici au inceput sa se inchida rand pe rand, conformandu-se…

51 de minute ago

Imagini nerecomandate cardiacilor: turisti chinezi, blocati timp de o ora pe marginea unei stanci abrupte, din cauza supraaglomeratiei – VIDEO

Muntele Everest nu este singurul varf din lume care se confrunta cu supraaglomerarea. La inceputul…

O oră ago

Un fals guru indian, acuzat ca ar fi inselat mii de oameni cu „leacuri” capabile sa vindece cancerul si COVID

Autoritatile indiene l-au acuzat pe un fals guru, pe nume Baba Ramdev, de conduita penala…

O oră ago