„Respect pentru Putin”. Seful marinei militare din Germania a demisionat dupa ce a cerut ca Putin sa fie respectat: „Este usor sa i se acorde respectul pe care il cere cu adevarat si pe care, probabil, il merita”

externe

Ministerul german al apararii a confirmat sambata ca seful marinei Kay-Achim Schonbach a demisionat pe fondul scandalului creat de comentariile sale de vineri, conform carora presedintele rus Vladimir Putin merita respect iar Peninsula Crimeea nu va mai apartine niciodata Ucrainei, transmite dpa, citata de Agerpres.

Vice-amiralul Kay-Achim Schonbach a facut aceste comentarii in India. In urma lor, ambasadorul Germaniei a fost solicitat de autoritatile ucrainene pentru a da explicatii, iar Schonbach a incercat sa revina asupra lor sambata.

„Ceea ce isi doreste cu adevarat este respect”, a spus Schonbach despre Putin.”Si, Doamne, sa acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Daca as fi intrebat, (as spune ca) este usor sa i se acorde respectul pe care il cere cu adevarat si pe care, probabil, il merita”.

„I-am cerut ministrului apararii Christine Lambrecht sa ma elibereze de indatoririle mele cu efect imediat”, a spus Kay-Achim Schoenbach intr-o declaratie.”Ministrul a acceptat cererea mea”, a adaugat el, conform Reuters.

In prezent, 100.000 de militari rusi sunt masati de-a lungul granitelor Ucrainei, ceea ce a determinat eforturi diplomatice intense in ultimele saptamani pentru a preveni izbucnirea ostilitatilor. Rusia neaga ca planuieste ceva, dar a cerut ca NATO sa nu se extinda spre est si in special in Ucraina.

Mai mult despre: ,

Comentarii: