„Resturi imprastiate” in apropiere de Titanic. Veste proasta legata de submarinul disparut

externe

submarin, titan

„Resturi imprastiate” au fost descoperite in apropierea Titanicului, in zona de cautare a submarinului disparut, a anuntat Paza de Coasta a SUA, citata de Sky News.

UPDATE Expertul David Mearns anunta ca resturile includ „un cadru de aterizare si un capac din spate al submersibilului”. Mearns este un prieten al pasagerilor de la bordul Titan, precizeaza BBC.

„Expertii din cadrul comandamentului unificat evalueaza informatiile”, se anunta intr-un comunicat pe Twitter.

O conferinta de presa pentru a discuta descoperirile este programata sa aiba loc in aceasta seara la ora 22.00, ora Romaniei.

Expertii au anuntat deja ca Titan ar fi putut suferi o implozie catastrofala ca urmare a unei defectiuni a corpului navei. Un astfel de scenariu ar putea explica ramasitele, a transmis si BBC.

Campul de resturi a fost gasit de un vehicul operat de la distanta de Horizon Arctic, o nava canadiana.

ROV-ul, care este echipat cu camere si sonar, reusise sa ajunga cu succes pe fundul marii.

Corespondentul Sky in SUA, James Matthews, a declarat ca „cuvantul ‘resturi’ nu suna deloc bine intr-o situatie si la o adancime in care presiunea apei este uriasa. Poate provoca daune considerabile navelor – precum Titan – aflate pe fundul marii, la 4.000 de metri adancime. In cazul in care s-ar fi intamplat ce e mai rau si acel submarin ar fi fost dezmembrat cumva de presiunile de la acea adancime, cuvantul „resturi” s-ar potrivi absolut in cel mai rau caz”.

Titan a disparut duminica in Oceanul Atlantic in timpul unei expeditii de scufundare pentru a vedea epava Titanicului.

La bord se aflau cinci oameni: miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, fiul sau Suleman Dawood, directorul executiv si fondatorul OceanGate, Stockton Rush, cu sediul in SUA, si pilotul francez de submersibil Paul-Henri Nargeolet.

Paza de coasta americana prevazuse ca rezerva de aer din nava se va termina joi la ora 14.08, ora Romaniei.

Nave, avioane si ambarcatiuni subacvatice din mai multe tari au fost trimise in zona, salvatorii cautand o parte indepartata a Oceanului Atlantic de peste doua ori mai mare decat statul american Connecticut, in ape cu adancimea de 4.020 m.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: