externe

Revolta anti-restrictii: peste 25.000 de tineri la o petrecere in Madrid. Politia s-a declarat neputincioasa – Video

Aproape 25.000 de persoane au participat la o petrecere in aer liber pentru a marca redeschiderea unei universitati la Madrid, fara a respecta restrictiile anti-Covid, iar politia spaniola a recunoscut ca a fost luata prin surprindere de aceste fapte, informeaza news.ro.

Potrivit presei spaniole, aceasta este cea mai mare adunare de acest gen de la inceputul pandemiei, cand adunarile in aer liber au fost interzise. „Au fost mii de oameni in campusul Universitatii Complutense, aproximativ 25.000” in noaptea de vineri pana sambata, a explicat intr-un comunicat politia municipala, precizand ca evenimentul pare sa fi fost organizat prin WhatsApp.

Imaginile postate pe retelele de socializare arata o multime compacta de tineri care beau si danseaza, aproape toti fara masti. „Fara avertisment prealabil din partea universitatii si nici timp pentru pregatirea unei operatiuni adecvate, dispersarea unei adunari de aproximativ 25.000 de oameni este o sarcina aproape imposibila”, a anuntat politia, adaugand ca nu a sosit decat dupa miezul noptii

Sustinuta de drone si ramanand in campus pana in zori, politia s-a limitat sa mentina calmul si sa evite orice incident grav, in special pe caile de acces si in transportul public. La sfarsit de saptamana, politia din Madrid desfasoara in mod regulat 200 de ofiteri suplimentari pentru a dispersa serile de baut in aer liber, cunoscute sub numele de „botellones”.

O adunare de acest fel a avut loc in aceeasi noapte la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri au participat la o petrecere in campusul universitatii autonome a orasului, a declarat rectorul pentru radioul catalan RAC1.

Desi Spania a ridicat o serie de restrictii anti-Covid, oamenii inca trebuie sa poarte o masca in aer liber daca nu pot fi la cel putin 1,5 metri de cei din jur. Si adunarile mari raman interzise, ​​desi numarul participantilor variaza de la o regiune la alta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

12 minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

27 de minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

42 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 ore ago