„Revolutia oamenilor buni”. Reactia discreta a lui Iohannis fata de modul extraordinar in care se ajuta romanii din Diaspora

news

Presedintia Romaniei a transmis o scrisoare de multumire grupului „Voluntari in Europa” pentru modul in care ii ajuta pe romanii care se confrunta cu probleme grave prin statele din Europa ca urmare a crizei coronavirusului. Scrisoarea nu a fost data si presei, fiind transmisa doar coordonatorilor grupului.

Mii de romani din acest grup online, printre care foarte multi soferi de camioane, se ajuta intre ei in conditiile in care au ramas blocati in state din UE, sunt bolnavi sau au fost dati brusc afara din slujbele pe care le aveau.

Un alt exemplu, o romanca a facut pachete si a mers sa le ofere soferilor romani din prin parcarile din jurul Rotterdamului.

„Victoria SD Schreuder si-a umplut portbagajul masinii ieri, si-a pus masca si manusi si a plecat prin parcarile din jurul Rotterdamului sa multumeasca in felul ei carausilor Europei. Nu ne-a spus nimic, a facut si a tacut la fel ca multi dintre voluntarii nostri. La vremuri grele tot NOI!”, se anunta in cadrul grupului.

Un alt exemplu de solidaritate intre romani:  „Suntem un grup de transportatori care oferim transport national in regim de urgenta GRATUIT de materiale sanitare (fara regim special) pt spitalele din Romania! Putem sa facem legatura intre fabricile/liniile de productie de materiale sanitare (masti/combinezoane) si centrele de tratament. Cu anumite exceptii si stabilirea unor detalii putem ajuta si pt import!”.

Presedintele Klaus Iohannis a decis sa transmita grupului „Voluntari in Europa” o scrisoare de multumire. Scrisoarea este semnata de consilierul prezidential Sandra Pralong.

Mai mult despre: ,


Comentarii: