Revolutie in MAI. Ministrul de Interne: „Politia Rutiera sa nu mai stea ascunsa. Politistii sa nu-i trateze cu aroganta si superioritate pe cetateni”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a cerut joi sefilor inspectoratelor de politie si jandarmerie, intr-o videoconferinta cu prefectii, sa isi schimbe radical atitudinea fata de cetateni.

Vela a dat ordin ca politistii sa-i trateze „cu respect” pe cetateni, iar Politia Rutiera sa „nu se mai ascunda”.

„De azi incepand, politistii sa-i trateze cu respect, atunci cand intra in dialog cu ei sa fie civilizati,  sa le zambeasca si sa le spuna oamenilor ca suntem in slujba lor. Sa nu-i trateze cu aroganta si superioritate.

Rog Politia Rutiera sa nu se mai ascunda pentru a prinde soferi, pietoni, sa fie la vedere. Oamenii sa ne vada in teren prezenti, sa prevenim contraventiile, nu sa actioneze dupa ce infractiunile au avut loc.

Trebuie sa rebranduim Politia, Jandarmeria. Imi doresc din tot sufletul, in acest mandat, sa punem pe roate o noua abordare astfel incat romanii sa aprecieze o structura de elita, veche, cu traditie.

Va garantez ca acest minister va fi depolitizat. Cei care sunteti acum in direct cu mine, considerati ca sunteti dezlegati de orice promisiune, obligatie, indatorire fata de politicieni, partide care v-au sustinut sau promovat in functii. Sunteti in subordinea MAI, sunteti oameni de cariera.

Sunteti Politia nationala, va dezleg de orice obligatii, respectam impreuna legea. Orice amenintare, influenta, apropo sau aluzie care va pune in pericol interventia, integritatea, sa le anuntati direct sefului de arma, care trebuie sa ma anunte in urmatorul minut, indiferent de ora. Trebuie sa fiti respectati”, a declarat ministrul de Interne in cadrul videoconferintei cu prefectii si cu autoritatile judetene.

Mai mult despre:


Comentarii: