Rezistenta acerba contra invadatorilor. Oameni simpli se intind pe jos in fata coloanelor de blindate, rusii deschid focul – Video

externe

Noi inregistrari video emotionante despre modul in care cetateni simpli din Ucraina opun rezistenta invadatorilor rusi. Ei au mers pana acolo incat s-au intisn pe jos in fata coloanelor de blindate ale Rusiei.

In Herson, femei si barbati au incercat sa blocheze cu mainile goale inaintarea unui convoi al Rusiei. Unul dintre localnici s-a intins pe jos pe strada. Nervosi, rusii au tras cu mitralierele in aer, in semn de avertisment. Oamenii nu s-au speriat.

O alta manifestare de protest care a avut loc sambata in Herson, rusii au inceput sa traga in aer.

Responsabili ucraineni au confirmat in cursul noptii de miercuri spre joi prezenta armatei ruse la Herson, mare oras din sudul tarii pe care Moscova a anuntat ca l-a cucerit dimineata dupa lupte aprige, noteaza AFP.

Este cel mai mare oras capturat de fortele ruse de la inceputul invaziei in urma cu sapte zile.

Seful administratiei regionale, Ghenadi Lahuta, a indemnat locuitorii pe reteaua Telegram sa stea acasa, spunand ca „ocupantii (rusi) sunt in toate cartierele orasului si sunt foarte periculosi”.

La randul sau, primarul acestui oras cu 290.000 de locuitori, Igor Kolihaev, a anuntat ca a discutat cu „oaspeti inarmati” intr-o cladire a administratiei din Herson, subintelegand, fara a le numi, trupele rusesti.

„Nu aveam arme si nu suntem agresivi. Am aratat ca lucram pentru a securiza orasul si incercam sa facem fata consecintelor invaziei”, a spus el intr-un mesaj pe Facebook.

„Intampinam dificultati uriase cu colectarea si inmormantarea mortilor, livrarea de alimente si medicamente, colectarea gunoiului, gestionarea accidentelor”, a continuat el.

El a dat asigurari ca „nu le-a facut nicio promisiune” rusilor si „pur si simplu le-a cerut sa nu se traga in oameni”, anuntand, de asemenea, o interdictie de circulatie pe timpul noptii in oras si o restrictie a circulatiei masinilor.

„Pana in prezent, totul este bine. Drapelul care flutura deasupra noastra este ucrainean. Si pentru a ramane asa, aceste cerinte trebuie indeplinite”, a adaugat el.

Armata rusa a anuntat miercuri dimineata ca a pus mana pe Herson, situat nu departe de Peninsula Crimeea anexata in 2014 de Moscova. Acest oras-port si periferiile sale au suferit bombardamente intense.

Comentarii: