Rezistenta acerba in Lisiceansk: „Misiunea noastra este sa tinem pe loc inamicul cat mai mult posibil si sa-i provocam cat mai multe pierderi. Vom primi arme din Occident”

externe

Trupele ucrainene vor incerca sa tina linia frontului pe pozitii avantajoase lor in fata trupelor ruse in zona orasului Lisiceansk, in incercarea de a castiga astfel timp pana cand le vor sosi noi arme occidentale si vor reusi sa ridice fortificatii, a declarat marti intr-un interviu guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Armata rusa aduna in acest timp forte pentru a incerca sa incercuiasca orasul Lisiceansk, ultima reduta a armatei ucrainene in Lugansk. Trupele ruse au capturat de cealalta parte a raului Siverski Donet orasul geaman Severodonetk dupa saptamani de lupte, dar le va fi mai greu sa cucereasca si Lisiceanskul, aflat pe un teren mai inalt, insa este dificil de spus cat timp vor reusi trupele ucrainene sa reziste acolo.

”Ce fac rusii ? Ei pur si simplu bombardeaza de la distanta pozitiile (ucrainene) zile, saptamani si luni la rand. Cat timp va putea rezista (Lisiceanskul)? Asta tine mai putin de rezistenta soldatilor si mai mult de rezistenta betonului. Si anume, cat vor rezista fortificatiile”, explica Gaidai.

Insa rusii ”nu vor obtine nimic in cateva zile (la Lisiceansk), contrar a ceea ce spun ei”, asigura guvernatorul ucrainean. ”Geografia (Lisiceanskului) este dificila. Este un oras foarte etajat. Are o zona (rezidentiala) privata, cu blocuri cu noua niveluri, sunt pante, zone joase si apoi inalte”, remarca guvernatorul ucrainean.

Populatia orasului de dinainte de razboi era de circa 100.000 de locuitori. In pofida apelurilor repetate ale autoritatilor de a parasi localitatea, circa 15.000 de persoane au ramas la Lisiceansk.

”Misiunea noastra este sa tinem pe loc inamicul cat mai mult posibil si sa-i provocam cat mai multe pierderi. Atat timp cat armata rusa ramane intr-un loc, timpul lucreaza de partea noastra. Vom primi arme din Occident”, explica Gaidai tactica armatei ucrainene.

Intrebat daca armele si munitiile deja primite din Occident au vreun efect asupra evolutiei conflictului, el a raspuns ca acestea ”ajuta”, dar cantitatile primite sunt departe de necesarul armatei ucrainene.

”Daca vom pierde Lisiceanskul, din pacate vom putea spune ca regiunea Lugansk este pierduta (…). Dar va fi o batalie pierduta, nu razboiul”, conchide Serghei Gaidai.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: