Rezistenta in Afganistan, lectie de curaj. Un grup de de femei a pus mana pe arme pentru a lupta cu talibanii – Video

externe

Un grup de femei din Herat, al treilea oras ca marime din Afganistan, a pus mana pe arme pentru a opune rezistenta talibanilor, anunta o jurnalista din India.

„Un grup de femei iau armele pentru a se apara de #talibani si cauta sa formeze rezistenta in Herat”, a informat jurnalista pe Twitter.

De asemenea, un grup de femei a indraznit sa protesteze in Kabul, la cateva zile dupa sosirea talibanilor, solicitand sa le fie respectate drepturile. Femeile au fost imediat inconjurate de talibani inarmati, in timp ce o multime de oameni le privea de la distanta.

Intr-o inregistrare video distribiuita de un jurnalist Al Jazeera, patru femei afgane pot fi vazute tinand pancarte de hartie scrise de mana pe o strada din Kabul, in timp ce sunt inconjurate de luptatori talibani.

Femeile au putut fi auzite cerandu-si drepturile: dreptul la munca, dreptul la educatie si dreptul la participare politica.

„Toate realizarile noastre de-a lungul anilor nu ar trebui sa fie compromise”, au spus protestatarele in fata talibanilor.

„Nicio forta nu poate ignora si inabusi femeile”, a mai spus una dintre femei.

„Primul protest al femeilor din Kabul, dupa preluarea puterii de catre talibani, cu pancarte in timp ce sunt inconjurate de luptatori talibani inarmati. Curaj adevarat”, a notat o jurnalista americana.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: