Rezultate surprinzatoare la congresul USR de la Cluj. Disidentii au fost pedepsiti

politica

Nicusor Dan a fost ales pentru un nou mandat in functia de presedinte al Uniunii Salvati Romania, acesta fiind votat de 173 de delegati prezenti la Congresul USR.

Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Serban Marinescu (14) si Cornelia-Florina German (3 voturi).

De asemenea, au fost alesi si noii vicepresedinti: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionut Mosteanu, Cristian Seidler. Pentru cel de-al saptelea vicepresedinte a existat o situatie de baraj intre Raluca Amariei si Cristian Ghinea. Deputatul USR Cristian Ghinea a pierdut apoi functia de vicepresedinte al partidului in favoarea presedintei USR Sibiu, Raluca Amariei.

Cristian Ghinea, fost ministru in Cabinetul Ciolos, a fost extrem de critic la adresa lui Nicusor Dan in perioada premergatoare congresului. El a fost foarte nemultumit de atitudinea pe care conducerea USR a avut-o fata de Dacian Ciolos.

Pe langa vicepresedinti, in Biroul National au mai fost alesi Clotilde Armand (consilier sector 1), Catalin Drula (deputat USR Timis), Cristian Ghica (senator USR Bucuresti), Florin Silviu Chereji (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Nasui (deputat USR Bucuresti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presada (senator USR Bucuresti), George Taranu (membru USR Iasi), Ion Voinea (membru USR Bucuresti), Alin Ionut Arsu (consilier local USR Bucuresti).

La congres au participat peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegati cu drept de vot, de la cele 47 de filiale judetene ale partidului.

La Cluj-Napoca s-a desfasurat, in perioada 12 — 14 mai, primul congres national al USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: