news

Rezultatele la Evaluarea nationala si Bac vor fi publicate anonimizat. Nu mai apar numele elevilor

Ministerul Educatiei a anuntat, miercuri, ca, pentru prima data de la intrarea in vigoare a Regulamentului general privind protectia datelor, numele si prenumele candidatilor la examenele nationale vor fi publicate in format anonimizat. Candidatii primesc un raport din care vor cunoaste codul unic ce le-a fost repartizat, pe baza acestuia urmand sa-si vizualizeze rezultatele. Pe site-ul ministrerului vor aparea in continuare codul unic al candidatului, scoala de provenienta, rezultatele probelor examenului si media.

„In conformitate cu prevederile art.5 si ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui. Este prima data de la intrarea in vigoare a RGPD cand notele/rezultatele candidatilor vor fi afisate astfel”, a transmis, miercuri, Ministerul Educatiei.

Sursa citata a precizat ca, in acest sens, miercuri, comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen vor tipari din aplicatia informatica EvNat un raport ce va contine: scoala de provenienta a candidatului, judetul, numele si prenumele candidatului, CNP si codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul judetului).

Raportul va fi distribuit fiecarui candidat, in cursul acestei zile, in momentul predarii lucrarii scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat isi va putea vedea rezultatele obtinute la examene.

Listele afisate in centrele de examen si pe site-ul evaluare.edu.ro vor contine urmatoarele informatii: codul unic al candidatului, scoala de provenienta, rezultatele probelor examenului si media.

Comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen vor informa candidatii, in cursul acestei zile, ca rezultatele vor fi afisate cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

„Decizia a fost luata, inclusiv, in baza consultarilor cu partenerii sociali – federatiile sindicale reprezentative din invatamant, reprezentantii parintilor, Consiliul National al Elevilor, Consiliul National al Rectorilor – toti fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui si a prenumelui elevului”, a mai transmis Ministerul Educatiei.

Miercuri se deruleaza proba la Matematica Evaluarii Nationale, iar joi, 18 iunie, peste 10.000 de absolventi ai clasei a VIII-a sunt asteptati la proba de Limba si literatura materna.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afisa sambata, 27 iunie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

O oră ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

2 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

3 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

4 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

4 ore ago