Risca sa fie executat. Un inalt oficial militar nord-coreean nu a aplaudat la discursul lui Kim Jong Un

externe

Ri Yong Gil, un oficial militar nord-coreean de rang inalt, a fost vazut abtinandu-se sa-l aplaude pe Kim Jong Un la o conferinta de saptamana trecuta cu comandantii militari din Pyongyang.

Ziarul Partidului Muncitorilor din Coreea, Rodong Sinmun, a publicat vineri 48 de fotografii de la conferinta dupa ce evenimentul s-a incheiat la 27 iunie. Pe pagina a patra a editiei, este o imagine cu oficiali militari care il ovationeaza pe Kim Jong Un in picioare, insa Ri sta pe scaun. De asemenea, el a fost vazut privind in jos, spre podea, informeaza UPI.

Fotografia lui Ri ar fi putut surprinde un scurt moment in care este posibil sa nu fi avut timp sa se ridice in picioare. O sursa nord-coreeana dezertoare in Coreea de Sud a declarat ca fotografia ar fi putut fi o „simpla greseala” care il pune pe Ri intr-o lumina nedreapta, a relatat miercuri ziarul sud-coreean Chosun Ilbo.

Ri a fost promovat la gradul de capitan la opt luni dupa o prima promovare in 2012, cand Kim a preluat complet puterea. Inainte de aceste promovari, Ri era comandantul Corpului 5 nord-coreean din provincia Kangwon, potrivit Chosun.

Este posibil ca oficialul nord-coreean sa fi cazut in dizgratia lui Kim in 2016, cand a fost demis dintr-o pozitie care este echivalentul nord-coreean al presedintelui sefului Statului Major Intrunit.

La vremea respectiva, in Sud au aparut speculatii ca Ri ar fi putut fi executat, pana cand numele sau a aparut intr-o lista a membrilor Politburo – al zecelea intr-o lista a inaltilor oficiali nord-coreeni – publicata in Rodong Sinmun in luna mai a aceluiasi an.

De la preluarea deplina a puterii, in 2012, Kim a ordonat executarea unchiului sau vitreg, Jang Song Thaek, in 2013, si l-a executat pe ministrul apararii, Hyon Yong Chol, in 2015. Hyon a fost demis dupa ce a fost acuzat de insubordonare si de atipire in timpul sedintelor, potrivit serviciilor de informatii sud-coreene de la acea vreme.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: