Roman, RAPIT de TERORISTI inarmati. Celula de CRIZA la MAE

news

Persoane inarmate au rapit sambata un ofiter de securitate roman de la o mina de mangan din Burkina Faso, au anuntat compania si o sursa din domeniul securitatii.

Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, care administreaza proiectul de minerit Tambao, a declarat ca cinci persoane inarmate l-au rapit pe roman dupa ce au atacat o patrula de securitate pe care acesta o conducea. Soferul sau si un jandarm care le asigura protectia au fost raniti.

„A fost un atac asupra uneia dintre patrulele noastre”, a afirmat Mihin. „L-au rapit pe romanul care conducea patrula. Soferul a fost impuscat in picior. Un jandarm a fost grav ranit”, a precizat el.

Barbatu este agent de securitate, angajat al unei societati miniere a omului de afaceri Frank Timis. Numele lui este Gherghut Lulian.

Potrivit unei surse din securitatea locala, atacul a fost condus de cinci persoane inarmate, care, dupa ce l-au rapit pe agentul de securitate roman, s-au indreptat catre granita cu Mali, potrivit Reuters.

Info-Afrique adauga la randul sau ca cei doi raniti ar fi fost trimisi de urgenta la Ouagadougou pentru a fi operati. Ei sunt un reprezentant al minei si un sofer. Fortele de securitate din Burkina Faso au confirmat atacul.

Atacatorii ar fi rebeli tuaregi afiliati la Al Qaida in Maghrebul Islamic. Odata ce atacul a fost comis si francezul Gherghut Lulian a fost rapit, atacatorii au fugit spre Niger la bordul a trei Toyota si nu au putut fi interceptati sau localizati, precizeaza Info-Afrique.

Incidentul a avut loc la proiectul Tambao, condus de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation a lui Frank Timis. Timis este un romano-australian, care locuieste la Londra si are investitii in Africa de vest, in special in petrol si minerit, precizeaza Reuters.

O sursa din domeniul securitatii din Burkina Faso a precizat ca rapitorii s-au indreptat spre granita cu Mali, situata in apropiere, dupa ce l-au rapit pe roman,informeaza Mediafax.

Celula de criza la MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat in privinta rapirii unui roman in statul african Burkina Faso, activand o celula de criza, precizeaza un comunicat al Directiei Purtator de Cuvant si Comunicare din MAE remis sambata AGERPRES.

„Imediat ce informatiile au fost cunoscute de autoritatile romane, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criza, care s-a reunit deja in vederea analizarii tuturor informatiilor si pentru adoptarea masurilor specifice. Au fost trimise instructiuni catre toate misiunile diplomatice din zona. Institutiile care fac parte din celula de criza sunt in contact permanent”, se arata in comunicatul MAE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: