news

Romania ar putea produce munitie pentru tancurile Abrams. Ministrul Economiei spune ca „stim toti pasii pe care ii avem de facut”

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la Digi24, ca Romania ar putea deveni principalul producator de munitie pentru tancurile Abrams. „Sunt proiecte la care lucram de mai multa vreme, unele au inceput deja, unele s-au concretizat deja prin memorandumuri semnate. Un alt memorandum a fost semnat astazi in prezenta ambasadoarei Kavalec cu GDOTS, General Dynamics, partea care produce munitie.

Vrem sa transformam fabrici din cadrul ROMARM intr-un centru de excelenta pentru munitia mare, calibru 120, 155, sa producem in Romania si sa exportam din Romania in tarile din estul Europei si centrale pentru tancurile americane care deja sunt prezente in cat mai multe tari, Romania urmand sa fie acest pol, acest centru de excelenta, in care vom produce aceasta munite.

Suntem avansati in acest proiect, pentru ca am lucrat foarte mult timp in urma, e definit proiectul, stim valoarea investitiilor, timpul, azi a fost semnat acest parteneriat intre ROMARM si General Dynamics”, a explicat ministrul.

Radu Oprea a mai adaugat ca Romania va deveni principalul producator de munitie pentru tancurile Abrams. „Ne dorim ca Romania sa devina principalul producator de munitie pentru tancurile Abrams. Am avut deja inspectia expertilor si e un proiect la care lucram de mai multa vreme, este concretizat, stim toti pasii pe care ii avem de facut”, a mai explicat el.

Fabrica de pulberi, proiect „concretizat”

De asemenea, a mai adaugat ca e nevoie de fabrica de pulberi pentru a produce munitie si ca acesta este un alt proiect deja concretizat. „Ca sa poti produce munitie ai nevoie si de fabrica de pulberi. Acesta este un alt proiect care este deja concretizat, pentru ca exista, impreuna cu o companie germana,  o comunicare din partea Comisiei Europene. Lucram si la acest proiect, in fiecare zi mai punem o caramida pentru ca in cel mai scurt timp acest proiect sa existe si sa producem si pulberea de care avem nevoie”, a mai spus Radu Oprea.

Ministrul a mai afirmat ca acest lucru s-ar putea intampla in cateva luni. „Vom incepe treptat, vom incepe sa facem anumite operatii in Romania, finale, vor insemna si echipamente si utilaje noi in hale deja existente. Se poate intampla in termen de luni de zile, sa incepem primele operatii impreuna, de productie.

Noi deja producem in Romania. Este un moment de oportunitate pentru industria romaneasca nationala cu capital de stat si cu capital privat. Avem nevoie sa lucreze impreuna, mai ales pe zona de cercetare-dezvoltare”, a mai spus ministrul Economiei.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

2 ore ago

„Premiera mondiala”. Parisul va testa taxiurile zburatoare in timpul Jocurilor Olimpice – Video

Taxiurile zburatoare vor fi testate deasupra Parisului in timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a anuntat…

26 de minute ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

3 ore ago

Netanyahu a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi: „Am luat decizii care nu au fost intotdeauna acceptate de esalonul militar”

Premierul israelian a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi care a fost infiintat in regim de…

2 ore ago