Romania lui 2015. Satui de gropi si noroi, localnicii si-au reparat singuri drumul

life

De 30 de ani, un drum care leaga doua comune din judetul Galati nu a mai fost reabilitat. Asfaltul distrus a scos la lumina pamantul de dedesupt, iar la orice ploaie masinile ramaneau ingropate in balti si mal. Satui de propriusiuni neindeplinite, localnicii au pus mana de la mana si si-au carpit cum au putut drumul.

Cei trei kilometri de drum judetean (DJ 240A) care leaga comunele Ghidigeni si Certesti arata pana acum cateva zile ca dupa bombardament. Localnicii ajunsesera sa o ia pe cai ocolitoare mergand si 40 de kilometri doar ca sa nu-si mai strice masinile prin gropile adanci, scrie Adevarul.
In ultimii ani, primarii celor doua comune (Daniel Cotoranu – Certesti si Eugen Tabacaru – Ghidigeni) au facut mai multe adrese catre conducerea Consiliului Judetului Galati, insa fara niciun efect.

selfie

Pe site-urile de socializare circula de anul trecut o multime de fotografii cu drumul fantomatic. Unul dintre ele, devenit celebru, ii apartine profesorului Ionut Dumitrascu. Tanarul dasca este profesor de sport la Ghidigeni, insa locuieste in Certesti, deci are de luat in piept zi de zi acest drum. „Sunt profesor, scoate-ma de aici! Si nu sunt in Africa de Sud. Sunt in Romania, unde incercam cu totii sa ducem o viata decenta, unde am invatat pentru prosperitate si respect”, a scris profesorul pe Facebook si a postat si o poza tip selfie cu el si drumul incredibil dezastruos.

drum2

Ionut Dumitrascu a reusit sa ii mobilizeze si pe ceilalti cinci profesori navetisti care sunt in aceeasi situatie cu el si a trimis un memoriu conducerii Consiliului Judetean Galati. Nimeni de la conducerea Judetului nu s-a obosit sa ii raspunda. DJ 240A nu a fost cuprins pe lista drumurilor care au fost reabilitate anul acesta cu 4,5 milioane de euro, potrivit bugetului.

„Din nefericire, plombarile s-au terminat la intrarea in comuna Ghidigeni. Contractul este insa pe doi ani si cum trece iarna putem rezolva si problemele de aici”, a afirmat vicepresedintele CJ, Cornel Hamza, potrivit adevarul.ro.

drum bun

Satui de nesimtirea autoritatilor, zilele trecute oamenii din cele doua comune au pus mana de la mana pentru a carpi drumul. Au cumparat cateva basculante de balast, au inchiriat un autogreder si au incercat sa niveleze portiunile din drum unde asfaltul a disparut cu desavarsire.

„Este laudabil gestul lor. Din ce stiu eu, de 30 de ani nu s-a mai facut nimic pentru acest drum. Nu mai putem astepta, intrucat vor veni ploile, ninsorile si nu se va mai putea circula deloc. Oamenii fac asta in disperare de cauza”, a spus primarul comunei Certesti, care a contribuit si el la cheta pentru repararea drumului.

Foto: adevarul.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: