Romania redeschide un punct vamal la granita cu Ucraina, in judetul Botosani

news

Un punct de trecere a frontierei de pe granita cu Ucraina, din judetul Botosani, va fi redeschis dupa ce a fost adus la standard Schengen pentru a fluidiza traficul de persoanea si de marfuri. Punctul de trecere de la Racovat fusese inchis in 2010 din cauza valorilor mici de trafic, scrie Monitorul de Botosani.

Pentru a-l redeschide va mai fi nevoie de modernizarea drumurilor care fac legatura cu reteaua de drumuri nationale. Guvernul a aprobat recent alocarea de fonduri pentru aceste lucrari. La randul sau Consiliul Judetean Botosani a aprobat marti, 31 ianuarie, transferarea drumurilor in cauza in administrarea Ministerului Transporturilor care le va moderniza pana la nivel de drumuri nationale.

Este vorba de DJ291C, care leaga Punctul de Trecere a Frontierei de la Racovat de municipiul Dorohoi, si de o portiune din DJ 298 care leaga Racovat de Dragalina.

„CNAIR ne-a transmis Memorandumul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii privind stabilirea unor masuri de eficientizare a activitatii de transport rutier din zona Vamilor cu Ucraina si Republica Moldova, prin care s-a aprobat, justificat de situatia deosebita a evolutiei conflictului militar din Ucraina, necesitatea preluarii de catre Ministerului Transportului, prin CNAIR”, a spus presedintele CJ Botosani, Doina Federovici.

Modernizare in valoare de 60 milioane lei

Potrivit Memorandumului, CNAIR va aloca peste 60 de milioane de lei pentru modernizarea sectorului ce se intinde de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Racovat si pana la Dorohoi si alte 5 milioane de lei pentru reparatii pe sectorul de drum Punctul Vamal Racovat – Fundu Herta – Cristinesti – Dragalina. Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, vor fi investite 1,5 milioane lei in platformele de stationare si dotarile vamale de la Racovat.

Punctul este programat sa fie deschis non-stop, dar operationalizarea lui se va face treptat. Mai intai va fi folosit pentru trecerea camioanelor fara incarcatura si a cisternelor cu combustibil, iar cand infrastructura va fi gata se va realiza si tranzitul altor tipuri de vehicule si marfuri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: