Categories: news

Romania se implica in construirea unui super-AUTOSTRAZI ce va lega Lituania de Bulgaria

Denumit Via Carpatia, proiectul a obtinut adeziunea a sapte tari (Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, Romania, Ucraina si Turcia), semnatare ale declaratiei, a afirmat ministrul polonez pentru infrastructura, Andrzej Adamczyk, scrie AFP.

Denumit Via Carpatia, proiectul a obtinut adeziunea a sapte tari (Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, Romania, Ucraina si Turcia), semnatare ale declaratiei, a afirmat ministrul polonez pentru infrastructura, Andrzej Adamczyk.

Bulgaria, interesata si ea de proiect, se va ralia proiectului „cu urmatoarea ocazie”, in conditiile in care Cehia a asistat la reuniunea de la Varsovia „in calitate de observator”, a adaugat acesta.

„Via Carpatia este o axa vitala pentru dezvoltarea regiunilor din estul Europei centrale si orientale. Este o cale de comunicare care va sparge principiul, in vigoare pana azi, de realizare de cai est-vest”, a afirmat ministrul.

Nu a fost oferita nicio cifra legata de costurile proiectului si nici o data pentru lansarea sa, dar tarile participante spera sa obtina o contributie din partea UE pentru finantarea sa.

Aceasta initiativa corespunde ambitiilor afisate de noul guvern conservator polonez de intarire a cooperarii regionale intre tarile europene situate intre marea Baltica si cea Adriatica, pentru a contrabalansa ponderea Europei occidentale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

2 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

2 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

9 ore ago