news

Romania va cumpara submarine Scorpene si elicoptere din Franta. Dincu: „Am semnat o scrisoare de intentie cu ministrul francez al Apararii”

Armata Romana va achizitiona submarine franceze Scorpene si elicoptere franceze, a anuntat ministrul roman al apararii, Vasile Dincu, scrie publicatia Actualno, citata de Rador.

„Am semnat o scrisoare de intentie cu ministrul francez al Apararii pentru un viitor proiect si am inceput in Parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene si elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intentie facuta cu guvernul francez si noi vrem sa implementam acest proiect”, a spus el.

Ministrul roman al apararii a declarat ca lucreaza la un proiect de lege care sa prevada termene mai scurte pentru procedurile de achizitii publice pentru aparare. Totusi, potrivit acestuia, timpul de asteptare cand vine vorba de achizitii militare a crescut in ultima perioada, de la inceputul razboiului din Ucraina.

Legaturile militare dintre Romania si Franta s-au intarit semnificativ dupa ce Parisul a decis sa fie natiune-cadru in Grupul de lupta NATO din Romania. Franta a adus in Romania aproape o mie de soldati, precum si sistemul antiaerian Mamba, pe fondul nevoii Romaniei de asigurare a securitatii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Petrecere de 1 Mai incheiata la spital: 30 de raniti dupa ce o remorca s-a rasturnat in Germania

O remorca plina cu oameni care sarbatoreau 1 Mai s-a rasturnat, miercuri, in sudul Germaniei,…

5 ore ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

6 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

6 ore ago

Marea Britanie: Un adolescent de 17 ani a fost retinut pentru tentativa de omor dupa ce a ranit trei persoane

Un adolescent in varsta de 17 ani a fost retinut, miercuri, pentru tentativa de omor,…

7 ore ago

Al doilea incident intr-o luna: Doi pasageri de pe o nava de croaziera care au intarziat la imbarcare au fost lasati in Spania

La o luna dupa ce opt pasageri ai Norwegian Cruise Line au ratat imbarcarea pe…

7 ore ago

1 Mai sarbatorit la Moscova cu o expozitie de tancuri si echipamente militare capturate in Ucraina

Tancuri si echipamentele militare occidentale capturate de fortele ruse in Ucraina au fost prezentate, miercuri,…

7 ore ago