news

„Prosperitatea” lui Ciolacu: peste 65% dintre romani isi petrec ziua de 1 Mai acasa si doar 3,4% isi permit sa mearga la mare, potrivit unui sondaj INSCOP

Peste 65% dintre romani petrec ziua de 1 Mai acasa, cu familia, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Mai putin de 4% dintre cei chestionati – mai precis 3,4% –  isi permit sa mearga la mare de 1 Mai.

Dintre ceilalti participanti la sondaj, 12,5% declara ca prefera sa faca scurte excursii sa faca excursii,  4,3% spun ca obisnuiesc sa faca altceva, in timp ce 13,5% declara ca nu sarbatoresc aceasta zi, in timp ce 0,8% dintre cei intervievati nu stiu sau nu raspund.

Declara ca obisnuiesc sa petreaca 1 mai acasa cu familia mai ales persoanele peste 60 de ani, inactivii pasivi, locuitorii din regiunea Sud Muntenia, persoanele care au conturi pe Facebook si cele care au venituri mici.

Persoanele cu venituri foarte ridicate si locuitorii din regiunea Centru declara intr-un procent semnificativ mai mare decat media ca obisnuiesc sa faca excursii de 1 mai. Persoanele cu venituri ridicate si gulerele gri declara intr-un procent semnificativ mai mare decat media ca nu obisnuiesc sa sarbatoreasca 1 mai.

Datele au fost culese in perioada 12 – 20 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul esantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste.

Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de incredere de 95%.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago