externe

Politia din New York a intrat in forta peste demonstrantii pro-palestinieni baricadati in cladirea Universitatii Columbia, peste o suta dintre acestia au fost arestati – VIDEO

Peste 100 de protestatari au fost arestati in doua campusuri universitare din New York, potrivit unui reprezentant al fortelor de ordine.

Ofiterii NYPD au folosit grenade flash-bang pentru a patrunde in cladirea Hamilton Hall din Columbia, in care protestatarii s-au baricadat marti, a declarat departamentul de politie pentru CNN.

Usile cladirii fusesera baricadate cu scaune, mese si dulapuri, iar ferestrele fusesera acoperite cu ziare, a precizat NYPD.

O inregistrare video postata de comisarul adjunct al NYPD, Kaz Daughtry, arata cum ofiterii perchezitioneaza un birou cu rafturi de carti dupa ce au spart cu un ciocan incuietoarea usii.

Cele mai multe arestari au fost efectuate la Columbia, inclusiv aproximativ doua duzini de protestatari care, potrivit politiei, au incercat sa impiedice intrarea ofiterilor in campus, a declarat oficialul.

Echipele tactice ale politiei au stabilit mai intai un perimetru in jurul campusului pentru a retine protestatarii si a preveni alte arestari, potrivit oficialului. Politistii au patruns apoi in campus prin mai multe puncte de intrare.

Protestatarii au fost complet evacuati din incinta Universitatii Columbia, a declarat Departamentul de Politie din New York pentru CNN, la mai putin de doua ore dupa ce ofiterii au intrat in campusul institutiei, din Morningside Heights.

Universitatea a cerut politiei din New York sa isi mentina prezenta in campus pana pe 17 mai.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

8 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

8 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

8 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

7 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

8 ore ago