Romania, varf de lance impotriva Rusiei in regiunea Marii Negre. Anuntul secretarului general al NATO

news

Alianta Nord-Atlantica va consolida prezenta militara in regiunea Marii Negre, prin brigada multinationala din Romania si prin masuri aeriene si navale, scopul fiind contracararea actiunilor agresive ale Rusiei, afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Alianta Nord-Atlantica va consolida prezenta militara in regiunea Marii Negre, prin brigada multinationala din Romania si prin masuri aeriene si navale, scopul fiind contracararea actiunilor agresive ale Rusiei, afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, citat de Mediafax.

„NATO va lua masuri de consolidare a prezentei in regiunea Marii Negre. Va exista o brigada multinationala coordonata de Romania. Si elaboram masuri suplimentare la nivel aerian si maritim”, a declarat Jens Stoltenberg, luni, cu ocazia Sesiunii plenare a Adunarii Parlamentare NATO, aflata in curs la Istanbul (Turcia).

Deciziile de suplimentare a prezentei militare in tarile baltice, in Polonia si in regiunea Marii Negre „transmit un mesaj clar: Alianta Nord-Atlantica este unita. Suntem impreuna. Un atac impotriva unui aliat va fi considerat un atac impotriva tuturor”, a adaugat Stoltenberg, conform stenogramei discursului prezentata pe site-ul NATO.

„Toate actiunile Aliantei Nord-Atlantice sunt defensive, proportionate si in conformitate deplina cu angajamentele internationale. Inainte de actiunile agresive ale Rusiei in Ucraina, NATO nu avea planuri de a trimite trupe in partea de est a Aliantei. Scopul NATO este a preveni un conflict, nu a provoca unul”, a subliniat Stoltenberg.

Alianta Nord-Atlantica a aprobat, la summitul din iulie, un plan de consolidare a prezentei militare in Europa de Est, prin desfasurarea a mii de militari in Romania, Polonia si in tarile baltice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: