Romanii o duc mai rau, dupa ce le-a marit Olguta Vasilescu pensiile si salariile – Sondaj CURS

money

Programul de guvernare al PSD-ALDE a lasat o impresie puternica asupra romanilor, insa nu in sensul prezentat de Liviu Dragnea si ministrii Vioricai Dancila. Un sondaj al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) arata ca 52% dintre cei intervievati au raspuns ca o ducmai rau decat anul trecut.

Doar 40% au spus ca le e mai bine, in timp ce 8% au preferat sa nu raspunda, potrivit Stiripesurse.ro. Intrebati daca maririle de pensii si salarii le-au vazut traduse si in fata caselor de marcat, la magazine, repondentii au spus ca nu. Astfel, doar 11% au spus ca isi permit sa cumpere mai mult decat anul trecut, in timp ce 86% abia au simtit cresterile sau chiar deloc.

Sondajul a fost realizat in perioada 26 octombrie – 5 noiembrie pe un esantion de 1.067 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3,0% la un nivel de incredere de 95%. Interviurile au fost realizate fata in fata la domiciliul respondentilor.

De mentionat insa ca cei de la CURS nu precizeaza pe ce categorii sociale au facut acest sondaj. O analiza publicata la inceputul lunii septembrie de cei de la ProTv arata ca un angajat de la stat a ajuns, ca urmare a masurilor adoptate de guvernanti in ultimii trei ani, sa castige cu circa 60% mai mult decat un angajat din mediul privat, in medie, iar prognozele indica o crestere a diferentei in urmatorii ani.

Astfel, salariul mediu in administratia publica a fost de peste 4.200 de lei, in timp ce un angajat in mediul privat castiga in medie circa 2.600 de lei net. In orice caz, ceea ce este clar e ca aceste cresteri nu se regasesc in puterea de cumparare, de unde putem trage concluzia ca pentru cei de la privat, care sustin economia, situatia e din ce in ce mai neagra.

De precizat si ca Centrul de Sociologie Urbana si Regionala a fost cumparat la sfarsitul anului trecut de jurnalistul Iosif Buble, de la Stiripesurse.ro. Din motive necunoscute public, acesta a intrat in conflict deschis cu Liviu Dragnea. Seful PSD i s-a adresat nominal in unele dintre recentele conferinte de presa sustinute la Parlament, certandu-l pentru informatiile „pe surse” publicate din interiorul partidului sau.

Mai mult despre: ,

Comentarii: