politica

„Romanul are memorie scurta”. ALDE le bate obrazul romanilor: „V-am marit salariile si ati votat cu altii”

Senatorul ALDE Daniel Zamfir se declara socat de scorul ALDE la alegerile europene (4,2%) si ii acuza pe romani ca au memoria scurta. „Mi-e greu sa identific actiuni in favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (…). Probabil ca functioneaza si vorba aceea ca romanul are memorie scurta, probabil ca n-a fost bine nici marirea salariilor, nici climatul economic”, a declarat Zamfir pentru RFI.

”Pe mine, personal, da, m-a socat foarte tare, pentru ca eu in ALDE alaturi de colegii mei am ales un drum, am spus ca vrem sa facem legi impotriva abuzurilor, sa-i aparam pe oameni de abuzuri. Sigur ca sunt socat cand constat ca acel slogan obscen impotriva PSD-ului ne-a atins si pe noi, suntem victime colaterale si iata, acel slogan a fost cu mult mai puternic decat ceea ce vrem noi sa facem si anume sa-i aparam pe oameni de abuzuri, dar romanii au intotdeauna dreptate atunci cand voteaza”, a spus Zamfir, sotul realizatoarei Antena 3 Oana Stancu.

Senatorul ALDE constata ca sloganurile anti-PSD au fost mai puternice: ”Eu am constatat ca acel slogan obscen care s-a vehiculat foarte mult a fost catalogat si de presedintele Iohannis ca fiind o actiune de protest a Opozitiei impotriva Puterii, acel slogan se pare ca a fost cu mult mai tare, mai puternic, mai profund, decat un slogan pe care eu si partidul meu l-am propus, era acela ‘Fara abuzuri!’. Se pare ca ‘Fara abuzuri!’ a palit in fata sloganului obscen, acela impotriva PSD-ului”.

Daniel Zamfir mai spune ca romanul are memorie scurta si ca a contat mai mult ura fata de un om care a fost demonizat: ”Mi-e greu sa identific actiuni in favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (…). Probabil ca functioneaza si vorba aceea ca romanul are memorie scurta, probabil ca n-a fost bine nici marirea salariilor, nici climatul economic, despre care multi oameni de afaceri vorbesc ca este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura si reactia multor oameni impotriva unui om care a fost demonizat si iata, se deconteaza acest lucru”.

”Acolo, in Diaspora, lucrurile sunt intotdeauna iata, se pare, intr-o directie. Pana la urma si acel slogan obscen tot in Diaspora s-a nascut. Se pare ca Diaspora a dat tonul”, s-a mai plans Zamfir.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

12 ore ago