Rotatia amazoanelor lui Dragnea. Plumb anunta ca nu mai vrea sa fie vicepresedinte al PSD, o va sustine pe o alta celebra feblete a lui Dragnea

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anuntat marti seara ca nu va candida pentru functia de vicepresedinte pe regiunea Muntenia la Congresul Partidului Social Democrat, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, precizand insa ca o va sustine pe Carmen Dan pentru aceasta functie, daca va dori sa candideze.

„La Congresul de sambata pentru functia de vicepresedinte pe regiunea Muntenia, de care apartin, nu voi candida. Avem multe colege care isi merita locul intr-o pozitie de vicepresedinte. Sigur ca sunt si voi fi intotdeauna alaturi de partid, sunt din 1994, dar cred ca este momentul ca anul acesta si in primavara aceasta, pe langa semnalul atat de european si atat de corect pentru societatea romaneasca pe care l-a dat Liviu Dragnea in ceea ce priveste noua configuratie cu asigurarea paritatii, pentru care organizatia de femei a PSD lupta de ani de zile, iata ca acum se concretizeaza prin aceasta noua configuratie. Sunt multe colege din regiune care pot ocupa aceasta pozitie si carora le urez succes in aceasta competitie”, a declarat, marti seara, Rovana Plumb, la Realitatea TV.

Intrebata daca o va sustine pe Carmen Dan in functia de vicepresedinte, Plumb a precizat ca o va sustine „cu tot dragul”, daca aceasta va dori sa candideze.

„Am fost 10 ani presedinte al organizatiei de femei, vicepresedinte PSD, presedinte al Consiliului National, important este ca intotdeauna am tratat aceste functii cu mare responsabilitate, incercand impreuna cu colegele si colegii mei sa facem ceva bun pentru fiecare dintre romani care au asteptari de la oamenii politici. Sigur, daca doamna Carmen Dan va dori sa candideze, candidaturile se depun pana joi la partid, desigur ca o voi sustine cu tot dragul. Este colega mea de guvern, este un om politic, toti ministri suntem oameni politici si o apreciez foarte mult pentru ceea ce face pentru romani aproape in fiecare zi”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, dupa CEx-ul de luni, ca s-a adoptat modul in care va fi constituit BPN, si anume cate doi vicepresedinti pe fiecare regiune de dezvoltare, cu paritate intre vicepresedintii barbati si femei.

Astfel, vor fi 16 vicepresedinti ai partidului, cate doi – un barbat si o femeie – pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare.

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat va avea loc sambata la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: