Rotativa se amana, anunta presedintele Iohannis: „Nu cred ca se va face rotatia in timpul unor negocieri”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca rotativa la nivelul functiei de prim-ministru se amana pana dupa ce va inceta greva profesorilor.

„Eu nu am de gand sa ma opun niciunei formule care duce la o guvernare stabila. Inca se poarta discutii, inca se poarta negocieri. Coalitia trebuie sa se hotarasca cum va dori sa arate viitorul Guvern si cine trebuie sa fie in coalitia de guvernare, dar am increderea ca lucrurile se vor rezolva.

Acum sigur, fiind astazi joi si greva inca neincheiata, vom vedea daca vom reusi sa incepem procedura maine sau peste cateva zile, dar nu asta este important, daca acum imediat sau peste o saptamana, doua se face rotatia.

Important este sa avem o procedura clara, sa stim cum va functiona coalitia si sa avem un Guvern care garanteaza stabilitatea guvernarii si stabilitatea Romaniei. Aceste lucruri pe care pun foarte mare pret si le-am transmis si celor din conducerea coalitiei”, a declarat Klaus Iohannis, la Sibiu.

Intrebat daca ar putea fi amanata desemnarea premierului, programata sa inceapa vineri, seful statului a raspuns: „Maine ar trebui sa inceapa procedura, asta in conditiile in care sigur greva din invatamant se finalizeaza. Vom vedea”.

Intrebat cand ar putea demara procedurile rotatiei prim-ministrilor, in conditiile in care greva continua, presedintele Iohannis a spus: „Atunci este nevoie ca Guvernul si coaliti,a la modul general, sa negocieze in continuare cu sindicatele pana se gaseste o solutie”.

„Nu cred ca se va face rotatia in timpul unor negocieri. Este totusi destul de complicat si una si alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rand”, a completat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: