Rovana priveste si crapa. Adina Valean a primit aviz pozitiv pentru functia de comisar european

politica

Adina Valean, propusa comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil in Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene. Au fost 36 de voturi „pentru”.

Adina Valean, propusa pentru functia de comisar european din partea Romaniei, a fost audiata in Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Aceasta a afirmat ca pana in 2050 vrea ca UE sa ajunga la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon

Dreptul la libera circulatie este foarte apreciat de cetatenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Adina Valean in timpul discursului introductiv. In ceea ce priveste Pactul ecologic european (Green Deal), Adina Valean a declarat ca nu poate fi finalizat fara plasarea transporturilor in centrul sau, insa mobilitatea verde trebuie sa serveasca intereselor cetatenilor, potrivit PE.

Desi sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie sa fie fezabil din punct de vedere economic, a adaugat aceasta.

Digitalizarea si automatizarea inseamna provocari uriase pentru sector, dar acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane, astfel incat este necesara o concentrare mai mare pe formare si recalificare.

Europarlamentarul Adina Valean, propusa pentru functia de comisar european din partea Romaniei, a fost audiata in Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Audierea a inceput la ora 13:00 (ora 14:00 a Romaniei), ea primind saptamana trecuta aviz pozitiv si din partea parlamentarilor romani.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, in sedinta de marti a forului legislativ, pentru Adina Valean, propusa comisar european pentru Transporturi, dar si pentru propunerile de comisari din partea Frantei si Ungariei.

Adina Valean a primit aviz pozitiv si din partea parlamentarilor romani, dupa ce aceasta a fost audiata in comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei.

Votul in PE pentru Executivul UE propus de presedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc intr-o sesiunea plenara programata pe 27 noiembrie.

Mai mult despre:

Comentarii: