Rujeola a ucis al 27-lea copil in Romania – un bebelus de doar 4 luni a murit la spital

news

O fetita de patru luni bolnava de rujeola a murit joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, unde fusese transferata de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes”.

Potrivit purtatorului de cuvant al DSP Dolj, dr. Stefan Popescu, fetita provenea din mediul rural si a contactat boala de la mama sa minora, care era nevaccinata.

„Fetita de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate inchisa, iar pe data de 10 mai a fost internata cu rujeola, diagnosticata clinic, boala pe care a contactat-o de la mama, care era nevaccinata. In cursul zilei de azi vom face o ancheta epidemiologica’, a declarat pentru Agepres Stefan Popescu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, dr. Cristina Geormaneanu, a declarat ca fetita a decedat in urma unor complicatii respiratorii. „Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeola confirmata, cu evolutie nefavorabila, a facut complicatii respiratorii si in cursul zilei de ieri a decedat. Se pare ca sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani”, a declarat dr. Geormaneanu.

Acesta este cel de-al saselea deces inregistrat in Dolj de la inceputul epidemiei de rujeola si al 27-lea la nivel national. Potrivit medicilor, in ultima luna a scazut numarul cazurilor de rujeola in judet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: