Ruptura in UE. Premierul Ungariei, atac violent la adresa Bruxelles-ului dupa ce a fost activata „optiunea nucleara” in cazul Poloniei

externe

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat ca daca cineva ataca Polonia, ataca toata Europa Centrala, referindu-se la activarea articolului 7 din Tratatul UE impotriva Poloniei.

Interesul natiunii ungare este sa fie solidara cu polonezii si sa exprime foarte clar ca nicio sanctiune a UE impotriva Poloniei nu poate fi aplicata, a spus acesta. Seful Guvernului Ungariei a mai catalogat demersul UE drept inechitabil si injust, punctand ca, fara Polonia, nu exista o Europa Centrala puternica.

Majoritatea covarsitoare a polonezilor au aceeasi parere despre migratie ca cetatenii Ungariei, a adaugat Orban. Acesta a amintit ca in Polonia au ajuns zeci de mii de migranti din fostele teritorii sovietice si mai mult de un milion de ucraineni, dar aceste date sunt ignorate de UE, care “vrea sa faca totul dupa acelasi calapod”, iar singurele situatii care sunt probleme sunt cele care afecteaza tarile din vestul Europei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: