externe

Rusi prinsi in capcana. Ucrainenii arunca in aer si poduri de cale ferata pentru a bloca aprovizionarea fortelor invadatoare – Video

Ucrainenii au inceput sa arunce in aer si linii de cale ferata pentru a taia caile de aprovizionare ale fortelor Rusiei.

Iata un video cu soldatii din batalionul Azov sabotand un pod de cale ferata pentru a impiedica eforturile de reaprovizionare ale Rusiei.

Rusia a lovit, in cursul noptii de sambata spre duminica, Ucraina cu rachete de croaziera lansate de pe nave aflate in Marea Neagra si Marea Caspica, si a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene in sudul tarii, transmit AFP si Reuters.

‘O importanta rezerva de carburant a fost distrusa de rachete de croaziera Kalibr trase dinspre Marea Caspica, precum si de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spatiul aerian al Crimeii’, a indicat Ministerul Apararii intr-un comunicat.

Acesta afirma ca lovitura s-a produs in regiunea Nikolaev si ca tinta distrusa era ‘principala sursa de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene’ desfasurate in sudul tarii.

‘Rachete de croaziera Kalibr au fost lansate din apele Marii Negre impotriva uzinei Nijin care repara vehicule blindate avariate in lupta’, a mai afirmat purtatorul de cuvant Igor Konasenkov.

Tot duminica, Ministerul Apararii a anuntat ca ‘rachete de mare precizie’ au lovit un centru de antrenament al fortelor speciale ucrainene in regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

‘Mai mult de 100 de membri ai fortelor speciale (ucrainene) si mercenari straini au fost ucisi’, a indicat ministerul rus.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago