externe

Rusia a bombardat portul ucrainean Odesa a treia noapte consecutiv

Rusia a lansat, pentru a treia noapte consecutiv, lovituri aeriene asupra regiunii Odesa riverane Marii Negre, transmite joi DPA, preluata de Agerpres.

In cursul noptii de miercuri spre joi au fost auzite explozii in apropierea portului Odesa, potrivit media locale. Apararea antiaeriana ucraineana a fost activa in zona.

Fortele aeriene ucrainene au avertizat pe Telegram ca lansari de rachete supersonice antinava au fost inregistrate in directia regiunii Odesa. Populatia a fost sfatuita sa nu iasa afara.

Regiunea vecina Nikolaev a fost de asemenea bombardata de fortele ruse, sapte persoane fiind ranite, printre care trei copii.

Un bloc de apartamente si mai multe garaje au luat foc din cauza bombelor, potrivit publicatiei online Ukrainska Pravda, care l-a citat pe seful administratiei militare locale si pe primarul orasului Nikolaev.

Trei porturi din regiunea Odesa fac obiectul acordului intre Kiev si Moscova privind tranzitarea de cereale prin Marea Neagra, intelegere mediata de Turcia si ONU.

Acordul, care a permis exportul de produse agricole pe Marea Neagra in pofida conflictului in desfasurare in Ucraina, este considerat important pentru securitatea alimentara mondiala. Luni, Rusia a anuntat ca se retrage din aceasta intelegere, pe fondul criticilor din partea comunitatii internationale.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Aceasta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

O oră ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

2 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

2 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

3 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

4 ore ago