externe

Rusia a lansat 75 de rachete asupra oraselor din Ucraina. O fata din Kiev a surprins live atacul – Video

Armata ucraineana a afirmat ca Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineata, intr-o serie de bombardamente asupra mai multor orase ale tarii, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„In dimineata zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborate de apararea noastra aeriana”, a anuntat pe Telegram comandantul-sef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnii, precizand ca Rusia a utilizat „drone de lupta”.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineata in capitala ucraineana Kiev, precum si in orasele Lvov, Ternopil si Dnipro, dupa ce Moscova a acuzat Ucraina ca a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leaga Rusia si Peninsula Crimeea, informeaza agentiile de presa internationale.

Radioul public ucrainean a informat, citand serviciile de urgenta, ca exploziile de la Kiev au cauzat morti si raniti, insa nu au fost prezentate cifre. Putin mai tarziu, politia ucraineana a anuntat ca cel putin 5 persoane au fost ucise si alte 12 au fost ranite in seria de bombardamente care a lovit Kievul luni dimineata, potrivit unui prim bilant.

„In acest stadiu, se cunoaste ca sunt cinci morti si 12 raniti”, a informat politia ucraineana pe Facebook, precizand ca „majoritatea bombardamentelor” au avut loc in „centrul capitalei” ucrainene.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

19 minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

34 de minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

O oră ago

Propunere soc: Donald Trump solicita ca lui Joe Biden sa i se faca testul anti-drog inainte de prima dezbatere prezidentiala

Donald Trump a cerut vineri ca Joe Biden sa fie testat antidrog inainte de cele…

30 de minute ago