Rusia a pierdut in Ucraina peste 900 de militari din fortele speciale, parasutisti, servicii secrete si piloti. Instruirea unui pilot militar dureaza pana la 17 ani si costa 14 milioane de dolari

externe

Rusia a pierdut peste 900 de soldati din fortele speciale, parasutisti, puscasi marini si piloti in cele peste sase luni de razboi in Ucraina, a relatat joi serviciul rusesc al BBC, citand date disponibile public.

Moartea acestor soldati este deosebit de problematica pentru fortele armate ruse, deoarece inlocuirea lor este foarte costisitoare.

Cel putin 337 de puscasi marini au fost ucisi de la inceputul invaziei, la 24 februarie, in timp ce fortele speciale si Garda Nationala au pierdut 245 de soldati, serviciile de informatii militare ale Rusiei au pierdut 151 de soldati, unitatile de parasutisti de elita au vazut 144 de membri ucisi, iar Serviciul Federal de Securitate (FSB) si Serviciul Federal de Garzi (FSO) au suferit impreuna 20 de decese, potrivit BBC. Multi dintre cei morti erau ofiteri.

In plus, cel putin 67 de piloti de lupta, inclusiv navigatori si mecanici, au fost ucisi, potrivit BBC.

BBC a relatat ca instruirea unui pilot militar dureaza pana la 17 ani si costa 14 milioane de dolari.

BBC a obtinut cifrele sale din informatiile publice disponibile despre decesele din armata rusa, inclusiv din informatiile presei locale, dar a avertizat ca cifrele reale ale victimelor din Rusia – inclusiv cele ale trupelor de elita – sunt probabil mult mai mari.

Ministerul rus al Apararii a actualizat ultima data numarul victimelor la 1.351, in luna martie.

Oficialii occidentali din domeniul apararii estimeaza ca mai mult de 80.000 de soldati rusi au fost ucisi si raniti de la inceputul invaziei.

Mai mult despre:

Comentarii: