Rusia incearca sa evite cele mai recente sanctiuni americane: „Am invatat cum sa le depasim”

externe

Dmitri Pesko, Volodimir Zelenski, soarta, pecetluita, infrangere

Kremlinul a declarat vineri, despre noul pachet de sanctiuni americane, ca Rusia a invatat sa „depaseasca” astfel de obstacole economice de cand a inceput conflictul din Ucraina, relateaza Kyiv Post.

Washingtonul a sanctionat joi mai multe companii energetice si financiare rusesti, precum si persoane si firme din Turcia, China si Emiratele Arabe Unite, despre care a afirmat ca sprijina ofensiva Rusiei impotriva Ucrainei.

„Bineinteles, sanctiunile creeaza probleme suplimentare. Dar voi repeta inca o data ca ne-am adaptat la sanctiuni… Am invatat cum sa le depasim”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

O crestere masiva a cheltuielilor militare si reorientarea exporturilor vitale de energie catre China si India a ajutat Moscova sa evite sperantele Occidentului ca sanctiunile ar putea impinge Rusia in colaps economic.

Cu toate acestea, sute de companii occidentale au parasit Rusia de cand aceasta a lansat asaltul asupra Ucrainei in februarie anul trecut, iar o moneda volatila si o inflatie ridicata continua sa provoace ingrijorare in randul decidentilor politici rusi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: