Rusia interzice intrarea pe teritoriul sau a 11 deputati ai partidului de guvernamant din Moldova din cauza inchiderii unor site-uri in limba rusa

externe

Rusia a interzis, luni, intrarea pe teritoriul sau a 11 deputati din partea partidului de guvernamant „Actiune si Solidaritate” (PAS) din Moldova, din cauza inchiderii site-urilor in limba rusa din tara, potrivit Timpul.md.

Ambasadorul moldovean la Moscova, Lilian Darius a fost convocat, luni, la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost transmis „protestul ferm” al Moscovei fata de „hartuirea” presei de limba rusa.

Moscova i-a anuntat ambasadorului moldovean o “masura asimetrica” – o interdictie de intrare in Federatia Rusa pentru „o serie de oficiali moldoveni”.

Pe 30 octombrie, Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova a dispus blocarea a 31 de portaluri de internet din tara, dintre care majoritatea sunt gestionate direct din Rusia. In plus, sase canale de televiziune vor fi blocate in Moldova pe durata situatiei de urgenta. Acestea sunt Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 si Canal 3.

Decizia de a bloca canalele a provocat discutii in Republica Moldova, deoarece serviciul special nu a anuntat public motivele pentru care a decis suspendarea emisiei acestora.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: