RUSIA isi arata coltii catre NATO: „Asta va antrena masuri de RASPUNS”

news

Apropierea infrastructurii militare a Aliantei Nord-Atlantice de granitele Federatiei Ruse este regretabila si va antrena masuri de raspuns, a declarat joi Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa la Moscova, potrivit TASS.

Declaratia sa este o reactie la anuntul facut anterior de ministrul britanic al apararii, Michael Fallon, care a spus ca tara sa intentioneaza sa trimita trupe in tarile baltice, in scopul de a preveni posibilele provocari din partea Federatiei Ruse.

‘Falsul pretext despre o amenintare imaginara care ar proveni din partea Rusiei este tocmai acel gen de camuflaj destinat sa mascheze planurile de extindere a NATO in continuare inspre granitele noastre’, a afirmat Peskov, adaugand ca ‘acest proces nu este unul nou, el durand de zeci de ani’.

‘Desigur, orice planuri de apropiere a infrastructurii militare a NATO de Rusia vor antrena masuri de raspuns pentru a restabili paritatea necesara’, a subliniat acelasi purtator de cuvant.

Ministrul britanic al apararii britanic Michael Fallon a declarat joi, la sosirea la reuniunea ministeriala a NATO de la Bruxelles, ca Marea Britanie va trimite un mic contingent la granitele estice ale NATO, pentru a descuraja orice potentiala agresiune rusa in zonele respective, dupa cum a relatat Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: